По-добро решение от монолитна къща

Едва ли има човек, който поне един път в живота си да не, е мечтал за красива и уютна къща, в която да живее щастливо заедно със семейството си. За съжаление, обаче малцина са хората, които успяват да реализират мечтата си. Трудностите, пред които се изправят в преследването й са много, най-вече от финансова гледна точка.

Каква е ситуацията при покупка на апартамент?

Например, за да се купи апартамент в новопостроена сграда са нужни доста пари, които са по силите на малко хора. Докато жилищата старо строителство също не са евтини, а освен това се нуждаят и от ремонт, което утежнява допълнително ситуацията. За построяването на голяма и масивна къща, е абсурдно да си говорим, а освен това би отнело и доста време, за да бъде реализиран един такъв проект. Именно поради тази причина голяма част от хората по света се възползват от предимствата на сглобяемите къщи. Те са перфектната алтернатива не само за хората с ограничени финансови средства, ами и за тези, които искат да се нанесат в новото си жилище по възможно най-бързия начин.

Построяването на собствен дом не Ви обвързва с нищо

Строителство на вили е основната специализация на нашата компания. На нашия сайт можете да намерите и изберете проект на къща, а екипа ни за кратко време и с професионален подход, ще бъде в състояние да го реализира.
По-добро решение от монолитна къщаЗа построяването на една такава, е необходимо да имате само земя и желание. Възможно, е дори сами да си я сглобите, но за целта са необходими сериозни знания и умения в строителството, но не е нужно човек да притежава тези качества, за да разполага с мечтания дом. Дори самата къща може да се сглоби за няколко седмици, което излиза доста евтино, да не говорим, че за построяването й, не се изискват машини, а само няколко човека. Обикновено производителите на такива къщи предлагат и монтаж, така, че не бива да се притеснявате, че ще си закупите необходимите материали и елементи, но няма да може да ги монтирате.

Как протича изграждането?

Този тип къщи ( с дървена или метална конструкция) могат да бъдат изградени на един, два или повече етажа. Построяването на такава къща отнеме от 3-4 седмици до три месеца, в зависимост от нейната сложност. Повечето къщи, които се строят са по предварително изготвен проект или както се нарича „по каталог“ – т.е. избирате си дадена къща от портфолиото на фирмата и до няколко дена или седмици ще бъде започнат нейния монтаж. Това, е предпочитан вариант за много хора, тъй като така получават реална представа за това как ще изглежда новия им дом, без да им се налага да чакат с дни, седмици или месеци, докато бъде изготвен архитектурния план. Ако Ви харесват някои от изпълнени ни проекти, може да ги посетите с наш консултант, за да ги разгледате на живо. Разбира се, ако знаете как искате да изглежда къщата Ви и имате някакви идеи, които искате да бъдат реализирани, то няма проблем да бъде създаден проект съобразен изцяло с Вашите желанията, но това ще Ви коства малко повече време и средства, отколкото ако си закупите къща по каталог.

Какво получавате с избора на сглобяема къща?

Както споменахме вече, едно от основните предимства на сглобяемите къщи, е бързият им монтаж. Само след месец-два върху пустеещия и празен терен ще бъде разположена къща, готова за използване. Предвид това, че монтирането на подобна къща, е изключително лесно и факта, че в изграждането й липсват така наречените мокри процеси, то не се учудвайте, че къщата ще бъде завършена толкова бързо. От гледна точка на сигурност на заплащането, няма проблеми, защото ако използвате нашите услуги, цялата сума не се плаща на веднъж, а е разделена на вноски. Например ако искате след няколко месеца да започнем строителство, може да заплатите първоначално за нейната основа, след това за дървения материал... покрив, дограми, довършителни работи... Бъдете сигурни, че всички използвани материали, са утвърдени и се използват широко не само в България. Дори дървени материал, с които работим не е български. Той е гаранция при всякакви ситуации, например при евентуално наводнение ще бъдете сигурни, че той няма да се деформира по един или друг начин под въздействието на водата.

Прилики и разлики между сглобяемите и монолитните къщи

Какво е общото между тях и какво Ви предлагаме?

За строителство на сгради, използваме само екологично чисти материали и най-новите и модерни технологии на строителство, изолации и довършителни материали. Например по-голямата част от материалите, които използваме са същите както при монолитното строителство:
  • основа
  • покривна конструкция
  • дограми
  • изолации
  • шпакловки
  • керемиди
  • ...

Дървената къща няма ограничение в интериора

Това е така защото върху дървенията се поставят други материали, като гипсокартон, каменна или минерална вата, външна изолация от стиропор, в следствие на което интериора е същия както при останалите сгради. Голяма част от населението мислят, че тези къщи са изградени изцяло от дърво, което трябва да се лакира и подържа. Сега ще разгледаме още няколко погрешни мнения по въпроса.
Повечето хора под понятието „дървен къща” си представят бунгало или вид временно жилище. Според друга част, това е синоним на така наречените „американски къщи”. И в двата случая има пропуски.
Защо мнозина смятат дървените къщи за временни?
Причината е, че този тип строителство е наистина идеален за временни жилища. Публикацията в посочения линк е в секция Иновации на строителството. С това отбелязваме, че този тип изграждане на жилища все още търпи промени, които не са поради липси и недостатъци, а защото неговите възможности са по-широки от колкото си представяме. Например една конструкция може да бъде метална или дървена.
В заключение можем да кажем, че поради факта, че повечето временни жилища са сглобяеми, се смята и обратно. А всъщност технологията, с която ние изграждаме домове не позволява демонтаж, което за сградите при екстремни условия е точно обратно.
Защо не всички дървени къщи са „американски тип”?
Американските къщи използват една от първите технологии, която се нарича канадска. Информация за различните технологии може да откриете тук. Ако трябва да разгледаме разликите между настоящите жилищни къщи и американските, то във времето са претърпели редица подобрение, които са от повишена стабилност до повишени шумо и топло изолационни свойства. Тези две характеристики се обуславят от новия вид материали, които се ползват за стените и конструкцията, която е изцяло от плътен дървен материал. Все пак ако сте предприели изграждане на собствен дом и искате да придобиете повече сведения по въпроса, разгледайте видовите дървени конструкции на посочения линк.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.