Къща на цената на апартамента


Здравейте, ние от Мисия нов дом, решихме този път да направи една съпоставка между покупката на къща и апартамент. Всеки знае предимството да имаш собствена къща и големия недостатък по-високата цена. Ще се опитаме да Ви покажем, че вече цените на къщите не са по-високи от тези на апартаментите. Разгледайте статията ни надяваме се да Ви бъде полезна.

Цена на апартамент

Според най-изявените агенции за недвижими имоти, цените на гарсониерите, двустайните, тристайните и всички останали видове апартаменти, няма накъде да падат повече в близките няколко години. Със сигурност за много от нас офертите от по 500-700 евро за квадратен метър за апартамент в сравнително добър квартал ще ни се сторят адски скъпи, а ако искаме и собствен гараж, то ще трябва да извадим поне още 10 бона. Въпреки това, обаче агенциите за недвижими имоти всячески се опитват да ни убедят, че това, е възможно най-ниската и добра цена, на която бихте могли да се сдобиете със собствен дом в момента, но ако и Вие смятате, че това, е доста скъпа цена, за да живеете в кооперация с още поне 20-30 семейства, то със сигурност вече се оглеждате и за други варианти.

Цена на имотите

Въпреки, че икономическата криза предизвика сриване на пазара и куп други проблеми, то няма как да отречем едно от положителните неща, които се случиха благодарение на нея – огромното понижение в цените на парцелите. Направихме едно кратко и бързо проучване и с удивление установихме огромния спад в парцелите в регулация, които се намират в близост до столицата (Герман, Панчарево, Бусманци и т.н.) – цените варират между 30-70 евро за кв.м. Цени, които доскоро се приемаха с насмешка от собствениците. Така, че със сигурност можем да кажем, че има сериозно отстъпление в цените на имотите, тъй като доскоро трудно се намираха оферти под 100 евро за кв.м. за земи в някои от тези райони.


А колко би струвала цената на къща

За да си построите малка и уютна къща за Вас и семейството Ви ще Ви бъде необходимо около 100 кв.м. в които бихте могли да си направите дори гараж и градина. Цялото това удоволствие би Ви струвало в рамките на 40-50 000 евро – едва половината част от средствата, които ще Ви бъдат необходими, за да си купите апартамент в някой от „шикозните“ квартали на столицата, докато за същите пари бихте могли да си построите красив и уютен дом, в който да се възползвате от предимствата, които предлага „живота в къща“.
Това, е възможно, ако се възползвате от предимствата, които предлагат така наречените сглобяеми къщи. Цената при тях варира от 200 до 300 евро за кв.м. Въпреки, че няма сериозни разлики в цените за изграждането на такава къща от преди година, то трябва да отбележим един друг факт – наблюдава се сериозно раздвижване на пазара за производство и монтаж на сглобяеми къщи и все повече фирми предлагат подобни услуги, което само трябва да ни радва, тъй като високата конкуренция води и до по-високо качество и ниска цена на крайния продукт.

Преимущества на този тип строителство

В никакъв случай, обаче не трябва да се заблуждавате, че щом къщите са направени от дърво, то те са некачествени и една такава инвестиция би била доста рискована. Напротив! Според редица изследвания, опити и проучвания, е доказано, че сглобяемите къщи от дърво или метал по нищо не отстъпват на останалите типове сгради монолитно строителство. Даже в интерес на истината те ги превъзхождат по редица параграфи:
  • Разполагат с по-добра изолация, която води до многократно намаляване на сметките за отопление и охлаждане.
  • Бърз и лесен монтаж. Възможно, е да се нанесете в жилището си до три месеца след започване на строежа! Нещо немислимо при изграждането на къща или апартамент от традиционното строителство.
  • Материалите, които се използват за сглобяването на къщата са направени от екологично чисти вещества.
  • Възможност за реализация на всякакви дизайнерски решения.
  • До 25-30 процента по-евтино излиза изграждането на сглобяема къща в сравнение с построяването на монолитна.
  • Животът в къща, обаче има и своите недостатъци, с които трябва да се съобразите, преди да вземете решение за построяването й. Най-големите предизвикателства, пред които ще се изправите, ако се населите в покрайнините на София са – липсата на канализация(не навсякъде), модерна инфраструктура, удобен градски транспорт, търговски обекти и други подобни обекти и услуги, които малко или много улесняват ежедневието ни.
Ако искате да видите още преимущества в ползва за тази технология кликнете тук
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.