Сухо строителство Част 2

Какво е ЕКО строителство Част 1
Сухо строителство Част 2
БИО строителство Част 3


Сглобяемите къщи може да ги намерите под различни названия, като например горните 3, за това ние направихме 3 теми, в които се говори за този тип строителство, но с различни заглавия, за да може да достигнат до всеки потребител, който се желае да разбере повее по тези теми.

Това е продължение на предходната статия Какво е ЕКО строителство. Тъй като някои хора мислят че между eco, зелено и сухо строителство има разлика, а реално няма, ние написахме няколко теми с различни заглавия, но всички те са по една обща тематика.

7.Сглобяема къща по каталог или по собствен дизайн
Мнозина се заблуждават, че сглобяемите къщи се продават само по каталог и има строго определени модели, които не могат да бъдат нарушавани по никакъв начин. Това не, е така. Всеки един детайл от сградата може да бъде изработен или преработен спрям



Вашите желания и предпочитания. Повечето хора, обаче прибягват до закупуването на готови къщи „по каталог“, тъй като по този начин няма да губят време в проектиране, което би отнело доста време, но ако Вие не бързате за никъде, то нищо не пречи да изпипате новия Ви дом до последния детайл.

8. Изисквания към терена
Едно от най-големите предимства на дървените сглобяеми къщи, е фактът, че могат да бъдат монтирани върху абсолютно всякаква площ. Те могат да бъдат монтирани еднакво добре върху наклонена, неравна или нестабилна повърхност. Ако не вярвате и всичко това Ви звучи, като поредния маркетингов трик на някоя фирма, то с няколко щраквания в Гугъл ще попаднете на десетки снимки на сглобяеми къщи изградени върху подобни терени. Това, е възможно благодарение на олекотената конструкция, с която разполагат дървените модели.

9. Изолация
Изолацията при къщите „Зелено строителство“, е на много високо ниво, като най-добри показатели показват сглобяемите сгради направени от дърво. Неслучайно този тип сгради, е известен още като „нискоенергийни къщи“, тъй като се нуждаят от много малко енергия, за да бъде поддържана климатизацията в оптималните нива. Така, че с монтирането на такава сграда, то високите сметки за отопление, които плащате през зимата ще останат в миналото! Освен това трябва да отбележим, че въпреки, че стените на дървените конструкции изглеждат тънки, то това не бива да Ви притеснява – те са перфектно шумоизолирани и трудно бихте чули какво се случва в съседното помещение, пък камо ли навън.

10. Устойчивост на пожари и природни явления
Много хора смятат, че щом къщите са направени от дървен материал, то са леснозапалими. В интерес на истината, е така, но обикновено, преди да бъдат монтирани, дървения материал преминава през специална обработка, който го предпазва от огън в продължение на няколко години. Единственият недостатък на тази процедура, обаче, е това, че на определен период от време дървената конструкция трябва да бъде подложена отново на същата процедура. Другият фактор, който предпазва конструкцията от пожари, е фактът, че в панелите на стените са монтирани различни материали(каменна вата, гипсови плочи и т.н.), които са практически негорими и допринасят за защитата на сградата от пожар.

Дори, обаче къщата да пламне поради една или друга причина, тук, е мястото да споменем за уникалните функции на дървото, които малко или много ще предпазят сградата от сериозни щети(при положение, че пожара бъде овладян навреме).
За разлика от метала, дървото не променя по никакъв начин носещата си конструкция под въздействието на високите температури
По време на горенето, върху дървения материал се образува специфичен слой въглен, който драстично забавя процеса и по този начин осигурява необходимото време на пожарникарите да потушат огъня, докато не се, е стигнало до по-тежки последствия.
И на последно място трябва да отбележим, че дървените конструкции са много по-стабилни от всички останалите сгради при земетръс. Предвид леката им конструкция, те биха издържали, без никакъв проблем трусове с магнитуд до 8-9 по скалата на Рихтер.

11. Какво прави този тип сгради „екологични“.
Неслучайно сглобяемите къщи се срещат под най-различни имена – еко, био, зелени и още куп други наименования свързани с благоприятното въздействие на този тип сгради върху околната среда. За изграждането им се използват рециклирани или преработени екологични материали, за които не съществува дори 0,1 % вероятност да навредят по един или друг начин на здравето на човека или природата.
Пищете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.

  1. Статията ви е доста полезна и всеки един от нас би се чувствал горд от себе си ако успее сам да сглоби и да си направи дома,само по един каталог.Определено това не ми звучи за начинаещи но пък всеки един при голямо желание може да го направи според мен, макари по бавно. Надявам се да качите и малко повече снимки да продължавате да пишете по темата за сухото строителство. много е важно да уточним и да проверим какъв ни е терена преди да започнем да строим какво той да е било на него.

    ОтговорИзтриване

Съобщение за формуляра за коментари