Метални или дървени сглобяеми къщи

Къщи с градивни модули са шанс да разполагате с нов дом много по-бързо и на много по-ниска цена от стандартните монолитни сгради. Със сигурност, обаче това не, е единствената причина, поради която все повече хора прибягват до тях. Те разполагат с редица положителни качества, които няма как да бъдат пренебрегнати. Те са нискоенергийни, устойчиви на земетресения и други природни бедствия и ако бъдат поддържани правилно, разполагат с дълъг живот на употреба – 80 и повече години, като някои къщи дори достигат до 100 години, без да бъдат извършвани сериозни ремонти.

Както споменахме вече, това далеч не са всички причини, които подтикват хората към строеж на сглобяеми къщи. Ако и Вие все още се колебаете дали да се възползвате от качествата на това строителство, то в днешния материал ще разгледаме на дълго и на широко предимствата и недостатъците на жилищата от дърво и метал.

Метални сглобяеми жилища

Сигурността, е едно от най-големите предимства на този тип строителство. Металът, който се използва за изработката им, е невероятно здрав и може да издържи на неподозирано тежки натоварвания, без да бъде повреден по един или друг начин. Освен устойчив, той, е незапалим, което също, е от голямо. Също така, конструкцията, която се използва, е лека и така наречения процес на „слягане“, е невъзможен. Предвид лекотата си, металните къщи автоматично стават устойчиви на земетръс. Това, обаче се дължи не само на теглото, ами и на факта, че за изграждането на конструкцията не се използват подвижни връзки, което позволява специфични движения и размествания, които обаче не биха довели до катастрофални разрушения. И не последно място трябва да отбележим, че те могат да се сглобяват по всяко време, независимо от сезона, тъй като те не се деформират по никакъв начин под влиянието на метеорологичните условия.

Недостатъците се изразяват във високата топлопроводимост на метала, която, е основната причина за образуването на термомостове. Освен това метала не, е добър изолационен материал, което ще Ви принуди да си монтирате отделна изолация, ако искате да ограничите загубите на енергия.

Сглобяеми къщи от дърво

Те разполагат с перфектна топлоизолация, за разлика от металните си братя. Това от своя страна ограничава възможността за образуването на влага. Също така при тях не се образуват термомостове, които биха могли да повредят по един или друг начин конструкцията. Освен това те не отстъпват по никакъв начин на металните къщи по още два критерия – устойчивост и здравина. При положение, че носещите връзки биват направени по целесъобразния начин, то дървената конструкция ще бъде не по-малко устойчива и стабилна от металната. Освен това, те също са толкова леки, екологични и с дълъг живот на употреба колкото сглобяемите къщи направени от метал.

Изглежда дървените конструкции са идеалният вариант, но има един лек проблем – дървото, е леснозапалимо и податливо на странични вредители, като насекоми, гъби и други организми. Но това не, е чак толкова сериозен проблем, тъй като ако бъде обработено по съобразния начин със специални химикали, то всички тези опасения ще отпаднат и ще се радвате дълго на новия си дом, без да се притеснявате за нищо. За съжаление, обаче тези процедури с химикалите трябва да се правят периодично на всеки 5-10 години, което малко или много ще внесе известно неудобство в дома Ви
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.