Предимства на сглобяемите къщи

  • По-бързо строителство
  • По-ниска цена
  • По-висока топло и шумоизолация
  • Екологично жилище
  • Ниски енергийни разходи
  • По-големи архитектурни възможности

Външно покритие на сглобяемите къщи

http://misia-nov-dom.blogspot.com/2013/12/blog-post_14.html
Външно покритие на дървени къщи може да бъде най-разнообразно - циментови замазки, естествен камък и всякакви видове довършителни материали с различни цветове... Всички те помагат да защитят дървената конструкция от отрицателни въздействия на климата. В резултат на това дървото запазва всичките си качества десетки години наред. Не е задължително винаги да се използва стоманобетон, защото е материал на който не му влияят климатичните условия. Най-важното в строителството не само избора на материали, а тяхното приложение. Много хора разбират погрешно това, че щом се използва дървена конструкция, то тя няма да издържи толкова както тази от стоманобетон, което не е точно така, защото за различните материали има различни изисквания за приложение. Например при неправилно изпълнение на довършителните работи, може и на бетона да се получи влага и мухъл. Това също може да се получи при неправилно монтиране на изолация, в резултат на което тя има празни пространства, които при дъжд се пълнят с вода.
В тази тема ще обърнем внимание на външно покритие, не само като част от вида на сградата, а като част от комфорта и дългия живот на къщата. По какво най-вече се отличават стените от тези на тухлените къщи? Една от разликите е използване на плоскости. Те предоставят предимство в изграждане на външния вид, защото са гладки и по-лесно се постигат декорациите, докато при тухлените къщи е необходимо повече време докато се „изгладят неравностите”. Външно покритие на сглобяемата къща е направена от различни материали, всеки от които се изпълнява  специфична роля.

Нов модернен начин да построиш дом

Всичко от етажни планове до довършителни строителни материали е разположено на нашия сайт. В тази тема ще се спрем на понятието модерен дом и ще разгледаме основните черти на съвременния дом. Повечето хора под понятието модерен си представят голяма къща на два етажа или имение, а други къща с басейн или в близост до морето. Но дали морения дом трябва да се свързва само с размера и лукса? Ако следваме понятието „мода”, то може да се разглежда като нещо луксозно за капризни хора, но също и като необходимо за времето. Ние бихме го разглеждали, като екологичен и енергийно ефективен, защото това са най-важните въпроси в наши времена. Всъщност за да е модерен дома ни, той трябва да е различен, а луксозна къща с басейн не е нещо различно. Всяка една сграда може да се затопли парно отопление, но ако неговите сметки са "космически", това дали го прави модерно?

Кое прави сглобяемите къщи модерни и практични?

Днес има нов начин да построите своя дом, освен традиционният, който изисква цялостно строителство на място, наемане на голям брой работници и прекалено много време и усилия. Така наречените „сглобяеми” или "модулни" домове се състоят от отделни части, изработвани във фабрики, които се транспортират до мястото на строителството и просто се сглобяват.
Повечето от фирмите, които рекламират тези домове, казват, че не скъпи и са с намалено време на строеж. В същото време, качеството им е увеличено. Основната цел с която са придобили популярност е тяхната екологосъобразност.
Те стават все по-предпочитани заради своите неоспорими преимущества:

Пестите пари

Като цяло сглобяемият дом Ви спестява много излишни разходи по проектиране и строителство. За пример можем да дадем парите, които биха Ви били нужни за дървесина при традиционно строителство. Освен това много от разходите Ви в бъдеще също ще намалеят- например този за ток, при наличие на по-добра изолация.
Разумната цена на тези жилища са една от причината все повече да се говори за тях. Спестяват се разходи от проектирането до довършителните работи, което ги прави изключително популярни.
Каква е цената на проекта?
Проектна сглобяема къша винаги ще бъде по-евтин от проект на монолитна. Това е така, защото при сглобяемото строителство, няма ограничения в дизайна, а неговата реализация е по-лесна. Нашите архитекти разполагат с компютърни програми с помощта на които по-бързо се изгражда конструкцията, изчислява се силата на натоварван на всяка една греда и няма вероятност за допускане на грешни.

Практично решение, монтаж на сглобяема къща

Предимството да имаш собствен дом


Една от мечтите на почти всеки човек, е да разполага със собствена къща извън града. Сигурен съм, че много от нас са си представяли не един и два пъти, че разполагат с голяма и красива къща със собствена градина или двор, където се отдават на заслужена почивка от тежката работна седмица. Безспорно, това звучи много хубаво, но за съжаление не са много хората, които в днешните трудни времена могат да се похвалят с вила, в която могат да избягат от ежедневното напрежение и стрес в „големия град“

Да се отървете от напрежението на големия град

Напрежението в големия град, е огромно и се усеща дори във въздуха. Така, че едва ли има човек, който да не му се иска да избяга поне за ден от него и да „презареди батериите“, като се отдаде на приятна почивка на чист въздух сред природата. Някой отиват на почивка за уикенда извън града, други пък предприемат туристически поход към най-близката планина, а пък трети само чакат да дойде петък, за да се качат на колата и да отпрашат към провинцията на гости на роднините. Така, че ако и Вие сте от тях и вече Ви, е писнало да правите всеки уикенд едно и също нещо, и тайничко мечтаете за собствена вила, където да се насладите на красивата ни природа, необезпокоявани от никой, то, е крайно време да предприемете нещо в тази насока.

Мислите ли за изграждане на свой дом?

Покупка с минимални средства

В зависимост от финансовите Ви възможности може да си построите нова къща или да ремонтирате стара, която Ви, е наследство от някой роднина, но до момента все нещо Ви пречи да направите необходимия и желан ремонт. Въпреки, че работата може да Ви се стори мудна и много, то бъдете сигурни, че в крайна сметка всичките усилия, които ще вложите си заслужават и когато теглите чертата, ще разполагате с така мечтана вила, в която да се отдадете на любимите Ви занимания, далеч от големия град и напрежението в него.

Защо професионалния строителен опит избра сглобяеми къщи

Как се изгражда „Скелета” на сглобяемата къща

Без съмнение, най-евтината къща е с  рамкова конструкция. Има много проекти за вилни къщи от икономична класа, които се основават на рамката технология. Въпреки това, ще вметнем някои от най-важните качества на тези сгради:

1. Къщата с frame конструкция е трайна и надеждна

Всички носещи елементи и конструкции се изчислява, като се вземе предвид теглото на къщата, вятър, натоварване при натрупване на сняг, сеизмични действия... Ако напречното сечение на гредите не е достатъчно, къщата ще стои, нo не за дълго. За Ваше спокойствие всички тези изчисления се правят от програми, които са специализирани за тази дейност. След изграждане на проекта, той преминава през одобрение. Едва след като изпълни всички нормативи и стандартни този проект може да започне да се реализира. Frame конструкция може да използва различни дървени материали. При необходимост гредите могат да са по-дебели, по широки, както и по-тънки за специфични архитектурно нюанси. Ако на места е необходима завишена здравина се поставят стоманени греди.

2. Запазването на топлина е силно зависима от качеството на монтажа

За да бъде къщата топла, това силно зависи от качеството на изолацията, нейния монтаж и липсата на „студени мостове”. Те най-вече се появяват при използване на метална конструкция, поради което тя не се е предпочита, освен при силна необходимост. Изолационния слой трябва да бъде достатъчно дебела - не по-малко от 15 см. При правилно и внимателно построена „рамкова къща” тя е много топла, но винаги трябва да се постави изолация, която изпълнява няколко роли:
  1. през лятото поддържа къщата хладна
  2. през зимата къщата лесно се затопля и не изстива веднага след изключване на отоплителния уред
  3. предпазва дървенията от лоши климатични условия, като по този начин увеличава нейния живот

3. Необходимост от вътрешна изолация

Влакнестите изолации губят свойствата си поради наличие на влага, която може да се получи на вътрешните стени. Поради това на външната изолация се поставя мембрана, която не позволява да влезе влага от вън. По този начин не е нужно къщата „да диша”, както се споменава в интернет, за да се предпази от влага. Така при една нормална стайна вентилация е доставката за да не се предизвика конденз. Това елиминира нуждата и разходите за инсталиране на допълнителна вентилационна система, която предотвратява. Този метод може да се ползва за всички видове конструкции, но за съжаление не се ползва от всички строителни фирми, а избора на такава има значение.

Заслужава ли си инвестирането в дървена къща

Безспорно една от най-добрите инвестиции(след златото), е в недвижим имот. Именно поради тази причина, повечето хора предпочитат да вложат парите си в готово жилище. Вариантите за това са много – апартамент, къща, вила и всякакви подобни сгради, но от скоро има и още една възможност – инвестиция в къща с дървена конструкция, което се сглобява. Въпреки, че постепенно набират популярност, те все още не са толкова масово разпространени. Това, е така, защото много хора подценяват този тип строителство и гледат на него с известна доза пренебрежение.

С какво може да Ви впечатли дървената къща?

Предвид сериозната инвестиция, която представлява закупуването или изграждането на сглобяема къща, то със сигурност трябва да знаете в детайли какво представлява този тип строителство, какви са неговите предимства и недостатъци. Въпреки че се стремим да бъдем максимално подробни, ако имате някакви въпроси може да се свършите с нас и да ни питате. Идеята на Мисия нов дом, е да ви представим всичко което искате да знаете за това ново и модерно строителство, да го популяризираме както другите видове и да бъдем полезни за всички, които изграждат нов дом.


Само от дърво ли са изграждате сглобяемите къщи?

Най-често срещаните сглобяеми къщи са направени от дърво(ако не знаете има и такива, които са направени от метал). Това, е така, защото дървото, е най-здравия и екологично чист материал, който може да издържи на всякакви натоварвания и атмосферни условия, без да се повреди по един или друг начин. Все пак и до ден днешен се срещат дървени постейки от преди 50-100 години, които могат да се обитават, без да създават опасност за живота на хората, а какво остава за дървените къщи от съвременното строителство, които се разработват по уникална технология, която им позволява да издържат на всякакви екстремни условия, на каквито биха могли да бъдат подложени.
Нека да ги сравним с монолитните сгради
Преди повече от 10 години, в Германия беше проведено специално проучване, което доказа, че традиционните къщи(стоманобетон, монолитни и т.н.) по никакъв начин не превъзхождат дървените сглобяеми къщи. Според същото проучване, за последните няколко десетилетия, дървените къщи осезателно са подобрили качествата си и ако бъдат поддържани според указания начин, то без проблем биха могли да издържат минимум 75 години живот на употреба, без да създават сериозни проблеми. В момент дори някои от лидерите в производството им, а още по-крайни и дават още по-дълъг живот на употреба на създадените от тях конструкции – над 100. За някои хора им се струва 100 години малко, но е важно да се отбележи, че гаранциите които се дават на монолитните са малко по-високи от дървените. Това което най-много амортизира са изолациите, а след това покрива. При всички видове строителство покривите са еднакви и имат еднакъв живот, с разликата, че на монолитните техния ремонт е в пъти по-скъп.
Все пак трябва да отбележим, че срокът на употреба зависи до голяма степен от някои фактори, които не зависят от производителите – качествен монтаж; природни условия; правилна поддръжка и експлоатация и други.

Дълъг живот на Вашата къща

Дървото е уникален строителен материал, който има огромна популярност в изграждането на къщи и вили. Използването на тази суровина е особено важна от екологична и енергийна гледна точка и дори допринася за доброто настроение, когато човек се намита в къща с такъв интериор.

От какво се определя трайността на дървени къщи

След най-важните характеристики, които допринасят за здравината на къщата е носещите конструктивни елементи. Конструкцията може да бъде рамкова или панелна. Двата вида са широко използвани, като рамковата може да се нарече еволюиране на панелните конструкции. Още първите строителства на тези жилища, изненадват редица архитекти и конструктори с уникална топло, звуко изолационни свойства. Още преди векове, когато хората са използвали естествено дърво за всички елементи на къщите си, те са оценили този материал, тъй като:
  • не предизвиква влага
  • изолира от ниски температури
  • дървото не може да се нагрее от слънцето както камъка
  • не е нужно предварително да се затопли както тухлата, за да се затопли помещението
  • това е един от най-здравия материал в природата
Всички тези характеристики, се забелязват в естествения му вид и се прилагат без никакви строителни познание, което е факт от използването им от древните хора.

Различни ли са материалите на дървените къщи

В днешни времена къщите, които са изградени изцяло от дърво са рядкост, поради висока цена на материала. В момента под „дървени къщи” се има предвид с дървена конструкция, а всички останали нейни елементи се изграждат по същия начин както монолитните:
  • покрив - покрива на всички жилищни къщи се изгражда по един и същ начин, използваш дървени греди и керемиди
  • изолации - външните и вътрешните изолации на една сглобяема сграда са абсолютно същите както на познатите ни
  • мазилки, шпакловка и всички материали за декорация
  • врати и дограми -  при тях разлика няма
По-какво се различава една дървена къща?
Това по което можем да ги отличим е изпълнението и матиралите на конструкцията. Сега е момента да отбележим, че дървените къщи са по-разпространени под понятието сглобяеми. Както вече обяснихме изцяло дървени рядко се строят. Конструкцията на тези жилища може да бъде метална или от дървени греди. Втория вид се разделя на панелни и рамкови конструкции. Ние изграждаме жилища по рамкова технология, като чрез нея може да се използва и метална елементи. Въпреки, че рамковата се изгражда по-бавно, нейната цена е по-висока, ние я предпочитаме, за да осигурим необходимата здравина и стабилност. В основата на двата типа конструкции (панелна и frame) е дървото - доказан материал, който може да издържи в продължение на векове. Ако се осигурят подходящи условия, експлоатационния живот на дървените продукти е голям. Има антични полу-дървени рамки на къщи, които са просъществували векове. Втори пример за това са възрожденските къщи. Много от съвременните страни, широко използва дървените конструкции съчетани със SIP панели. Въпреки, че тази технология е по-остаряла и има повече недостатъци от рамковата, тя продължава да се използва.

По-добро решение от монолитна къща

Едва ли има човек, който поне един път в живота си да не, е мечтал за красива и уютна къща, в която да живее щастливо заедно със семейството си. За съжаление, обаче малцина са хората, които успяват да реализират мечтата си. Трудностите, пред които се изправят в преследването й са много, най-вече от финансова гледна точка.

Каква е ситуацията при покупка на апартамент?

Например, за да се купи апартамент в новопостроена сграда са нужни доста пари, които са по силите на малко хора. Докато жилищата старо строителство също не са евтини, а освен това се нуждаят и от ремонт, което утежнява допълнително ситуацията. За построяването на голяма и масивна къща, е абсурдно да си говорим, а освен това би отнело и доста време, за да бъде реализиран един такъв проект. Именно поради тази причина голяма част от хората по света се възползват от предимствата на сглобяемите къщи. Те са перфектната алтернатива не само за хората с ограничени финансови средства, ами и за тези, които искат да се нанесат в новото си жилище по възможно най-бързия начин.

Построяването на собствен дом не Ви обвързва с нищо

По-добро решение от монолитна къщаСтроителство на вили е основната специализация на нашата компания. На нашия сайт можете да намерите и изберете проект на къща, а екипа ни за кратко време и с професионален подход, ще бъде в състояние да го реализира.
За построяването на една такава, е необходимо да имате само земя и желание. Възможно, е дори сами да си я сглобите, но за целта са необходими сериозни знания и умения в строителството, но не е нужно човек да притежава тези качества, за да разполага с мечтания дом. Дори самата къща може да се сглоби за няколко седмици, което излиза доста евтино, да не говорим, че за построяването й, не се изискват машини, а само няколко човека. Обикновено производителите на такива къщи предлагат и монтаж, така, че не бива да се притеснявате, че ще си закупите необходимите материали и елементи, но няма да може да ги монтирате.

Как протича изграждането?

Този тип къщи ( с дървена или метална конструкция) могат да бъдат изградени на един, два или повече етажа. Построяването на такава къща отнеме от 3-4 седмици до три месеца, в зависимост от нейната сложност. Повечето къщи, които се строят са по предварително изготвен проект или както се нарича „по каталог“ – т.е. избирате си дадена къща от портфолиото на фирмата и до няколко дена или седмици ще бъде започнат нейния монтаж. Това, е предпочитан вариант за много хора, тъй като така получават реална представа за това как ще изглежда новия им дом, без да им се налага да чакат с дни, седмици или месеци, докато бъде изготвен архитектурния план. Ако Ви харесват някои от изпълнени ни проекти, може да ги посетите с наш консултант, за да ги разгледате на живо. Разбира се, ако знаете как искате да изглежда къщата Ви и имате някакви идеи, които искате да бъдат реализирани, то няма проблем да бъде създаден проект съобразен изцяло с Вашите желанията, но това ще Ви коства малко повече време и средства, отколкото ако си закупите къща по каталог.

Какво представляват сглобяемите къщи


Сглобяемите къщи са сравнително нови за българския пазар и все още не са добре познати на потребителите. Когато чуят „сглобяема”, хората си я представят като фургон или и негодна за постоянно живеене. Те се наричат „сглобяеми” заради техниката на строителство и в никакъв случай не бива да се приемат като детска играчка конструктор, чийто части могат да бъдат сглобявани и разглобявани многокртано. Те се изграждат на определено място и по никакъв начин не могат да бъдат разглобени и преместени. С това обаче  се изчерпват приликите им с обикновените къщи.

Какво е сухо строителство?

Изграждат се по типа на сухото строителство, като върху стабилна дървена конструкция се закрепват дървени, OSB и гипсокартонени плоскости, между които се поставя дебел слой изолиращ материал. От външната страна на стените се поставя EPS (стиропор) и се обработват допълнително с шпакловка и мазилка. По този начин освен с красив външен вид, те разполагат и с надеждна защита от външни влияния.

Каква конструкция се използва?

Дървената рамка е изключително здрава, като вертикалните носещи греди са подсилени  в страни, което допълнително увеличава устойчивостта на къщата при странични въздействия – силен вятър или земетресения. Обработват се неколкократно против изгниване. Конструкцията придава стабилност и прави сградата също токова устойчива при земетресения както монолитно къщи. Това се дължи на факта, че сглобяемите постройки са значително по-леки и елементите им са свързани по начин, който не може да бъде повлиян от вибрациите при земен трус, за разлика от различните строителни и лепилни смеси, използвани при обикновеното строителство.

Къща на цената на апартамента


Здравейте, ние от Мисия нов дом, решихме този път да направи една съпоставка между покупката на къща и апартамент. Всеки знае предимството да имаш собствена къща и големия недостатък по-високата цена. Ще се опитаме да Ви покажем, че вече цените на къщите не са по-високи от тези на апартаментите. Разгледайте статията ни надяваме се да Ви бъде полезна.

Цена на апартамент

Според най-изявените агенции за недвижими имоти, цените на гарсониерите, двустайните, тристайните и всички останали видове апартаменти, няма накъде да падат повече в близките няколко години. Със сигурност за много от нас офертите от по 500-700 евро за квадратен метър за апартамент в сравнително добър квартал ще ни се сторят адски скъпи, а ако искаме и собствен гараж, то ще трябва да извадим поне още 10 бона. Въпреки това, обаче агенциите за недвижими имоти всячески се опитват да ни убедят, че това, е възможно най-ниската и добра цена, на която бихте могли да се сдобиете със собствен дом в момента, но ако и Вие смятате, че това, е доста скъпа цена, за да живеете в кооперация с още поне 20-30 семейства, то със сигурност вече се оглеждате и за други варианти.

Цена на имотите

Въпреки, че икономическата криза предизвика сриване на пазара и куп други проблеми, то няма как да отречем едно от положителните неща, които се случиха благодарение на нея – огромното понижение в цените на парцелите. Направихме едно кратко и бързо проучване и с удивление установихме огромния спад в парцелите в регулация, които се намират в близост до столицата (Герман, Панчарево, Бусманци и т.н.) – цените варират между 30-70 евро за кв.м. Цени, които доскоро се приемаха с насмешка от собствениците. Така, че със сигурност можем да кажем, че има сериозно отстъпление в цените на имотите, тъй като доскоро трудно се намираха оферти под 100 евро за кв.м. за земи в някои от тези райони.

Видове сгради със сглобяеми конструкции

глобяемите сгради се утвърждават като все по-ефективна възможност за бърз, съвременен и „еко” начин за построяване на частни имоти, жилища, офиси и обществени заведения. Благодарение на новите технологии и прилагането на природно съобразни материали:
  • в техния състав влизат минимални или никакви химически съставки и обработки
  • почти никакво използване на така наречените мокри процеси
  • кратко срокове за изграждане
  • високи нива на топлоизолация и куп други предимства спомагат за все по-широкото разпространение на сглобяемите къщи.

Да обърнем специално внимание на съвременните сглобяеми къщи

Съвременните сглобяеми сгради могат да бъдат направени от дърво или метал. Благодарение на специална технология, която се използва за направата им, те могат да бъдат изградени по същевременно модерен и максимално функционален начин. Както сигурно знаете, сглобяемите сгради се изработват предварително в заводски условия, след което се монтират върху подходяща основа.
Именно поради тази причина, построяването на една такава сграда, е много по-бързо сравнение с построяването на сграда направена от тухли и стоманобетон. Съпоставени един с друг, разликата между двата вида, е минимална и тя се изразява само в начина и материалите, които се използват за построяването им. И двата типа сгради разполагат с нужните инсталации и помещения, и могат да бъдат приведени както за лично, така и за обществено ползване.

Обществени сгради с технологията на сухо строителство

Въпреки, че у нас все още са рядкост (може да посетите кафене, ресторант и друга постройка направена от дърво само по морските и туристически райони), в Европа и останалия свят масово се прилагат сглобяемите сгради за обществено използване. В доста страни може да срещнете бунгала, магазини, офиси и дори бензиностанции изградени по този начин. Затова нека разгледаме някои от тях по-подробно и да се убедите в думите ни.

Защо набират такава голяма популярност

Въпреки, че сглобяемите къщи набраха популярност едва през последните няколко години, то не означава че са мислени, че са измислени наскоро. За първи път се появяват на пазара някъде през 60-те години. Тогава за изграждането им са се използвали олекотени материали със специално направени кухини, в които да се монтира изолация. През годините, обаче сглобяемите къщи претърпяват редица метаморфози, докато не придобият вида, в който ги познаваме.
Съвременните им модели се различават по редица параграфи от предшествениците си. Днешните проекти са дело на перфектна дизайнерска и архитектурна мисъл, която позволява на хората да имат неповторими и същевременно енергийно ефективни сгради, които по нищо не отстъпват на останалите. За да се убедите в думите ни, то ще споменем, че в САЩ и Канада наскоро беше показан проект за къща на „един крак“, чийто нестандартен вид позволява създаването и използването на свободно пространство под нея. Така, че бъдете сигурни, че дори най-нестандартната идея, която Ви хрумне би могла да се реализира стига да не създава предпоставки за евентуални проблеми или затруднения свързани с нормалната експлоатация на сградата. Предимствата на този тип къщи са много и няма да ни стигне една статия, за да ги изброим всичките, за това ще обърнем внимание само на най-съществените.

В защита на дървеното строителство

Често срещата информация за дървените къщи

Безспорно информацията за тях в българското интернет пространство, е малко, даже бих казал оскъдна. Повечето статии, които ще откриете за тях са концентрирани основно върху предимствата и недостатъците на този тип сгради, като основния акцент в тях пада върху факта, че те по нищо не отстъпват на останалите типове сгради направени от стоманобетон и т.н. В никакъв случай не оспорвам фактите, че те са:
  • Изключително здрави и леки.
  • Предвид материала, от който са направени, е възможно сградата да бъде изолирана по перфектен начин.
  • Не изискват много време и енергия за монтирането им.
  • Подходящи са за строителство върху всякакъв тип места, за които би било невъзможно използването на тежкотоварна техника, която, е необходима за построяването на стандартните типове сгради от бетон и тухла.
Възможност за моментално използване на сградата, след приключване на монтирането й, защото при този тип строителство няма „мокри процеси“ и влага.
Тези техни предимства са известни на почти всички хора, които се интересуват от темата. За тях ще прочетете в 90 процента от материалите, които ще откриете в интернет. Затова в днешния материал ще насоча погледа Ви към останалите предимства на дървеното строителство, които поради една или друга причина остават в сянка и информацията за тях, е безобразно малко.
Сигурно често сте си задавали въпроса – „Защо хората на Запад и в останалия свят са луднали по семейни жилища с дървена конструкция и броят на собствениците на такива сгради се увеличава всекидневно“. Освен гореизброените положителни качества на сградите от този тип строителство, то трябва да отчетем още няколко ключови фактора, които до голяма степен предопределят избора на повечето хора.

Запознайте се със строителство в Канада, САЩ, Германия...

Дали дървените къщи са нещо ново и нас

От различни канали – медии, интернет, общественост, социални мрежи и куп други източници научихме, че у нас има изключително много фирми, които предлагат монтаж на къщи и дори са създали собствен браншов съюз, който да защитава общите им интереси. В интерес на истината, обаче интересът към този тип строителството никога не, е бил малък.
Едва ли знаете, че строителството на такива жилища има своите традиции у нас още преди 1990 година. Разбира се, тогава тяхното присъствие не, е било толкова широко разпространено и те са се приемали по-скоро като „щипка екзотика“, отколкото като нещо сериозно и качествено. По света, обаче не, е така. Според последните статистически данни, всяка трета къща в Германия, е нискоенергийна. Освен там, те се радват на широка популярност още в страни като САЩ, Япония, Австрия, Швейцария, Англия и десетки други държави по света.

Тази популярност е вид мода или нещо повече

Не бива да се заблуждавате, обаче, че това, е някакъв вид мода, който ще отшуми в ежедневието и след години никой няма да си спомня за него. Напротив, това строителство предлагат толкова много възможности, че дори някой от специалистите в бранша са далеч по-смели в прогнозите си и твърдят, че до няколко години те все по-трайно ще заемат своето място в строителството си и дори ще изместят познатото ни до момента и широко разпространено монолитно строителство. Може би в момента четете това с известна доза ирония, но като разберете за изключителните възможности и предимства, които предлагат сглобяемите къщи, то бързо ще промените мнението си и със сигурност ще потърсите още информация по въпроса.

Често задавани въпроси

Сглобяемите къщи добиха по-широка популярност не само у нас, но и по целия свят. Особено в България, популярността на сглобяемите къщи се вдигна неимоверно и все повече хора се интересуват от тях. Ако и Вие сте сред тях, но срещате затруднения в намирането на информация и поради тази причина все още не може да определените  какви са предимства и недостатъците на сглобяемите къщи, и имат редица въпроси, на които не можете да откриете отговор, то тази статия, е за Вас. В този материал ще дадем изчерпателен отговор на някои от най-често задаваните въпроси.

Какви са предимствата на тези къщи?

Най-важните предимства са бързото изпълнение, леката конструкция и екологичните материали, които се използват за изработката на сградата. Също така трябва да отбележим и многократното намаляване на сметките за отопление и охлаждане. Този тип къщи се охлажда и загрява изключително бързо, което, е от ключово значение за сметките за енергия, които ще платим в крайна сметка, тъй като, за да бъде затоплена или охладена сградата ще бъде необходима много по-малко енергия сравнение с останалите видове сгради.

Какъв, е средният живот на една сглобяема къща?

Едва ли има човек, който би Ви дал някакви гаранции от сорта на 40, 60, 80 или 100 години, но съвсем спокойно сградата може да издържи дори повече от 50, 60 или 100 години.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.