Не се страхувайте да реализира мечтите си

Строителство на къщи и вили

Строителство на къщи и вили
Нашата фирма се занимава в строителството на къщи и вили, като предимно използваме технологията на сухото строителство. Тази сравнително нова тенденция за страната ни, позволява бързо да се изграждат домове, които са по-топли през зимата и предпочитани поради значително намалените разходи, и запазват същите качества, както всички останали сгради. Дървените къщи се строят лесно и бързо, а като допълнение Вие получавате по-евтино жилище, което е екологично чисто. Освен дърво, ние ползваме и други материали, които отговарят на най-високите стандарти за качество, те са екологични и трайни. Конструкцията може да бъди изградена както от дърво така и от метал. Рано или късно всеки разбира, че къщата е най-доброто решение за добър и спокоен живот за него и неговото семейство.  Не е случайна поговорката "моят дом е моята крепост." Строителния пазар винаги е бил силни конкурентен, но с появата на нови технологии, той се развива с всеки изминал ден и все повече се приближава до нуждите на клиентите. Строителство на дървени къщи в момента попада сред най-популярните технологии, които се използват в големи и малки градове. Всеки човек иска да се почувствате като едно цяло със света и природата.

Дървената къща - удобна, красива и екологична

Уютните къщи, направени от дърво, не само привличат внимание, но те със сигурност предизвика желанието на всеки човек да живее в тях. Сред предимствата им трябва да се има предвид скоростта на строителството, по-достъпни, опазване на околната среда.

Дървената къща - удобна, красива и екологична

От проектирането до изграждане на къщата

Има много готови проекти на дървени къщи, но ако не Ви допадат достатъчно можем да Ви изработим уникален проект, по Ваши предпочитания за да се уверите, че може да видите идеите си в реалност!
След като проектът е готов, следва изграждане на основата. На нея се инсталира дървената конструкция. Нашите експерти извършват това изключително бързо - само стените се издигат за 1 ден! Преди инсталацията дървения материал, се третирани със специални средства, които се инхибират в него за да се предотврати мухъл и нападение от насекоми. Строителството приключва до етап довършителни работи. Като общо правило, една къща може да се построи за време от порядъка на месец и половина до 3 месеца. Продължителността зависи най-вече от това от колко души се формира екипа, който ще се заеме със строежа. Тъй като ние имаме богат отпит в строителство на монолитни и сглобяеми къщи, нормално използваме екип от 3 души. С бързината и малкия екип, значително се намаля цената, което трудно може да се постигне при монолитните къщи или фирма с малък опит.
Има 4 основни типа материали, които се ползват за изграждане на стените: гипсофазер, ламиниран дървен фурнир, OSB плоскости и SIP панели.

Изграждане на конструкция на сглобяема къща

В зависимо дали ще се ползват SIP панели или не, се отличават 2 вида конструкции: панелна или рамкова. Ние ползвам рамкова, защото тя има по-големи архитектурни възможности и стабилност в сравнение с панелната.

Панелна конструкция

Това строителство още се нарича Канадско и успешно се прилага в цял свят. Тя и всички видове дървени сгради не се влияят от климата и релефа на терена. Тя съчетава здравината на дървените греди и SIP панелите.
Към предимствата и може да се добавят:
  • сред най-бързоте строителство с дървен материал;
  • най-ниска цена на сглобяема къща, поради използване на по-евтини материали;
Като недостатъци може да се сведат:
  • по-ниски качества на sip панелите в сравнение с останалите материали за изграждане на стени;
  • по-малка стабилност, поради конструктивната функция, която изпълняват панелите;
  • по-трудно изпълнение на архитектурни детайли, подари фиксирания размер на панелите;

Рамкова конструкция

Тя носи наименованието си от това, че има вид на множество рамки. Изображението в началото на темата представлява такава конструкция. Върху всяка „рамка” се поставят OSB плоскости (или друг материал). Повече информация как се поставят плоскостите може да видите тук. Основната разлика спрямо по-горния принцип на изграждане е, че вместо SIP панели се ползват осб плоскости.
Предимства на рамковата конструкция:
  • По-голяма стабилност, тъй като цялата тежест се поема от конструкцията. Върху по-слабите OSB плоскости липсва напрежение;
  • По-лесно изпълнение на архитектурни изисквания. Докато SIP панелите са с точно определена ширина, то плоскостите нямат такава. И при двете технологии между две греди се поставя плоскост, а тъй като SIP панелите са с един и същ размер, с него трябва да бъде съобразена цялата конструкция, което я ограничава към архитектура;
  • По-ефективна инвестиция, защото не сте ограничени от гледна точка на материали. Вместо OSB може да ползвате и други материали, докато при панелната технология се използват единствено панели;
  • По-добра изолация. Всеки SIP панели има изолация от стиропор, която заплащате без значение дали искате да имате такава или не. Стиропора се използва за външна изолация, защото има по-ниски свойства и остарява по-бързо. Когато е на външната стена, лесно може да бъде подменен, а вътре в SIP панела остава завинаги, без значение, че след 10 години неговите качества ще са значително намалели. При дървените къщи задължително се поставя външна изолация, която предпазва дървото. Получава се така, че с покупка на панелите Вие плащате за още една изолация от стиропор, която е излишна. При рамковата конструкция, вместо този тип изолация може да доплатите малко повече за по-качествена, която практически няма ограничение в експлоатационния срок;
Недостатъци на рамковата конструкция
  • Възможно е изолацията да е с по-висока цена ако се използва по-качествен вид;
  • В сравнение със SIP технологията, изграждането е по-бавно, но разликата не е драстична. В този случай от по-голямо значение се явява опитния екип;

Красотата и удобството на селската къща

Къщата може да бъде построена и на неравен терен. Благодарение на професионалните архитекти и строителни инженери, къщата построена на такова място е не само красива, но и с оригинален дизайн, изключително живописна и се вписват идеално в пейзажа.
Външно покритие на селската къща на първо място е с цел защита от промени в температурата и опасни насекоми, както и да се намалят загубата на топлината. По отношение на довършителни работи има много нюанси на материалите. Дървена ламперия и сайдинга имат голямо разнообразие от текстури, цветовете и материали. Основната причина поради която в българските сглобяеми къщи не се срещат е, че за запазването на красотата и качествата им трябва поддръжка, при която през няколко години трябва да се лакират, а също така и цената им варира в по-големи граници. Всички тези материали (конструктивни и довършителни) са утвърдени и съобразени с всички изисквания, като климатични условия, мъгла, влага, дъжд, високи температури, пожар, сеизмична активност. На външен виж една сглобяема къща по нищо не се отличава то популярните монолитни.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.