Разновидности дървени и сглобяеми къщи – вид, интериор и технологии

Нашата компания разполага с голям брой различни проекти на дървени къщи. Има няколко технологии за изграждане на такива сгради. Дървените къщи, могат да бъдат  направени по следните начини:

Видове технологии на дървени и сглобяеми къщи

  • кръгли дървени трупи от естествено дърво (финландска технология). На пръв поглед дървените трупи изглеждат като че ли са нахвърлени една върху друга и ще преминава вятъра между тях но това не е точно така. Когато се поставят една върху друга, между тях се поставя изолационен слой, който се втвърдява и уплътнява пространство. Другото което не трябва да се забравя е, че както всеки един дървен материал, така и трупите, са преминали през специална обработка, която включва както забавяне на гниенето и защита от нападения на насекоми и други вредители, така и тяхното оформление до постигане на необходени размери. Гредите са гладки и с размери такива, че когато се поставят една върху няма никакви пространство между тях. Друго, което е важно да се вметне, че външната част на къщата, представлява обли дървени трупи, но вътрешната не е задължително да бъде по същия начин. В повечето случай, едната страна на трупите са гладки и това е страната на въртените стени. Техния дизайн няма никакво ограничение, а само едно предимство -  получавате стени от естествено дърво, красотата на които трудно може да се получи с използване на декори, имитиращи дърво. Ако не желаете тя да има такъв вид, то може да и придадете какъвто желаете. Най-лесния начин е с поставяне на гипсокартон, който се шпаклова, след което вече е ясно – заприличва на една обикновена къща, а там възможностите са ясни. Но ако желаете да имате нестандартен дом или сградата да бъде къща за гости или хижа, то това е може би най-добрия вариант, защото по всичко ще личи нейния естествен вид, който допринася за почивка сред природата.
  • плоски дървени трупи. Може да ги наречем греди. Къща изградена с тях има вид на така наречените Американски къщи. Характерното за тях е, че запазват вид на дървена къща. Въпреки че повечето от снимките в интернет са къщи с имитация на дърво, на което ще обърнем внимание по-долу, тези жилища са доста впечатляващи. В интериора, когато е наблегнато на дървесината, обстановката е приятна и даже в някои случаи, успокояваща. Този тип  се различава от горния, само по това, че гредите не са обли. Като цена е по-евтина вариант, защото се използва по-малко дървен материал. И двата вида отнемат повече време за изпълнение, от колкото при къщи с готови плоскости. На този тип може да вметнем само един недостатък и това е необходимостта гредите да се слепят. Технологията носи името къщи от слепени греди. Повечето лепила отделят вреди емисии, които не са полезни за човешкото здраве. Тук ситуацията е подобна на къщите със SIP панели.
  • ламиниран фурнир дървен материал. Преди да кажем няколко думи, тази тема е вече публикувана в сайта ни и ако желаете подробности, може да я разгледате тук. В темата ще видите красиви къщи от дървен фурнир. Различното при този вид от предните два е че, ламинирания фурнир не е естествено дърво. Състава му включва дървесина и външна декорация. Предимството при неговото използване е, че той не може да е деформира, както обикновеното дърво.

Сред всички технологии рамковата се оказва най-подходяща

Няма спор по отношение на това, че избора на технология е важно значение за бъдещия ни дом, нов  България се не практикуват технологиите на дървени трупи. От определящо значение е цената, защото при тези технологии тя е дори по-скъпа от монолитно жилище. Най-предпочитана си остава Frame конструкцията, защото тя има гъвкави възможности на ниска цена. При нея може да се реализират всички желания по отношение на интериора и екстериора на сградата. Технологията използвани в изграждането на стени дава възможности за използване на различни матирали. Frame конструкцията е тънка и получените стени са също тънки. Дори тя е най-подходяща за изграждане нискоенергийни къщи, защото се получават кухини в стените, които са подходящо за уплътняване с изолация.

Мисия нов дом – най-добрия начин за изграждане на проект на къща

С този метод може да се реализира всеки един проект, без значение дали е на монолитна или сглобяема къща. Помислете за това колко спални, бани и други помещения искате да имате. Най-подходящия начин за създаване на проект е да се консултирате с нас и да заповядате в офиса ни с Вашите концепции и желания. Нашия архитект консултант, ще Ви съветва как може да се подобри проекта, кое да отпадне и какво нови идеи да се добавят. Нашите експерти могат Ви посочат като примери от наличната база данни на готови и изпълнени проекти, кои са най-подходящи за вашите нужди, какво ново може да се добави и промени. Всеки от готовите проекти могат да бъде адаптиран и модифициран с пълното спазване на техническото задание. При нас можете да направите правилния избор на дървена къща от куп готови проекти или чрез индивидуална поръчка.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.