Дървени къщи

Дървените къщи са известни още като сглобяеми къщи. Различното при тях е, че се използва дървена конструкция вместо монолитна. Стените могат да се изградят с различни материали – бетонни или дървени плоскости. За дърводобив се използват главно смърч и бял бор. Тяхната дървесина с по-плътна и здрава. Този метод позволява изграждане от малки бунгала до триетажни къщи. Едно от доказателствата за дългия им живот са възрожденките къщи. В зависимост от декорацията, те могат да изглеждат като монолитни или дървени.

Разновидности дървени и сглобяеми къщи – вид, интериор и технологии

Нашата компания разполага с голям брой различни проекти на дървени къщи. Има няколко технологии за изграждане на такива сгради. Дървените къщи, могат да бъдат  направени по следните начини:

Видове технологии на дървени и сглобяеми къщи

  • кръгли дървени трупи от естествено дърво (финландска технология). На пръв поглед дървените трупи изглеждат като че ли са нахвърлени една върху друга и ще преминава вятъра между тях но това не е точно така. Когато се поставят една върху друга, между тях се поставя изолационен слой, който се втвърдява и уплътнява пространство. Другото което не трябва да се забравя е, че както всеки един дървен материал, така и трупите, са преминали през специална обработка, която включва както забавяне на гниенето и защита от нападения на насекоми и други вредители, така и тяхното оформление до постигане на необходени размери. Гредите са гладки и с размери такива, че когато се поставят една върху няма никакви пространство между тях. Друго, което е важно да се вметне, че външната част на къщата, представлява обли дървени трупи, но вътрешната не е задължително да бъде по същия начин. В повечето случай, едната страна на трупите са гладки и това е страната на въртените стени. Техния дизайн няма никакво ограничение, а само едно предимство -  получавате стени от естествено дърво, красотата на които трудно може да се получи с използване на декори, имитиращи дърво. Ако не желаете тя да има такъв вид, то може да и придадете какъвто желаете. Най-лесния начин е с поставяне на гипсокартон, който се шпаклова, след което вече е ясно – заприличва на една обикновена къща, а там възможностите са ясни. Но ако желаете да имате нестандартен дом или сградата да бъде къща за гости или хижа, то това е може би най-добрия вариант, защото по всичко ще личи нейния естествен вид, който допринася за почивка сред природата.

Възможности на вида на пода и стените при сглобяемата вила

След като Вашият нов дом вече има завършен външен вид идва фазата за организация на подовата настилка. Тя е пряко свързана с вътрешната декорация, обзавеждане и цвета и вида на стените. Както знаете, една сглобяема къща може да има традиционен вид или да изглежда изцяло като дървена къща. Изграждането на етажа на тези сгради може да бъде с дървени греди или метални. Техния материал и вид по никакъв начин не оказва влизания в избора и възможности на външния видна на сградата, а още по-малко на вътрешните стени. Няма нужда от никакви притеснения, защото при всички случаи, на вътрешните стени поставяме гипсокартон, а на външните изолация от стиропор. Без значение от материала на носещите колони - дърво, бетон, тухли, метал в крайна сметка те се определят от параметри като височина, дебелина, вид на материала и натоварване, за да бъде сградата надеждна. Укрепването на инсталацията на вътрешните стени може да бъде направено с метални планки, скоби или с помощта на  цимент, но също от значение е материала който ще се ползва за изграждане на интериора. Стените на сглобяемите къщи за многослойни структури. Те не са изградени само от един материал, като например от тухла. Докато тухлите могат да изпълняват и конструктивна функция, с която да се намали размера на конструкцията, при сглобяемите къщи не е така. Единствено конструкцията се изчислява и трябва да бъде достатъчно здрава, за да поеме тежестта на покрива, а стените имат за цел да предпазят, дървесината от влага и дъжд и други подобни въздействия. Поради това те се състоят от няколко слоя – външен, които предпазва от влага и има термоизолационни свойства, втори слой, който е най-масивен и вътрешен, който представлява изолационна вата и последния слой е дизайна на стените. Стандартно ние ги боядисваме с латекс, но ако Вие желаете друг вид ще го изпълним. Разбира се, че пода трябва да се съчетава със стените. Най-често се ползва ламинат. Както знаете той е с много цветови гами и текстури. Неговото нареждане се извършва бързо и няма нужда да се чака за изсъхване на цимент и други такива както при плочките. Ако ние изграждаме Вашата къща не е задължително да ползвате нашите услуги за интериорен дизайн. Въпреки, че имаме богат опит в опъване на тавани, окачен таван и други декорации на заведения, не Ви обвързваме с интериора, нито сме го включили в ценовия пакет. Ако искате дома Ви да се отличава с уют, добър вариант за ползване е имитация на дърво от вън и отвътре. Така димът Ви ще има вид на изцяло дървена къща, която ако е в покрайнините на града или в село, ще се слива с природата и целия пейзаж. Казахме имитация, защото ако е цялата от естествено дърво, цената ще се оскъпи токова, че няма да може да се възползвате от предимството на ниските цени на сглобяемите къщи.

Повишена шумоизолация на дървените къщи

Всеки има нужда от спокоен и уютен дом особено ако това се касае за селска къща в която ще прекарваме уикендите. Същото може да се каже и за големия шумен град. Когато се изгражда къща е добре това да се предприеме още при самия й строеж, вместо след това да се харчат допълнителни пари. Добре са ни познати досадните ремонти, свъсвани не само с разходи, но и с време, което в съвременния живот е все по-ценно.
Дървени къщи са винаги топли, уютни дори и в особено суров климат: самата дървесина добри топлоизолационни свойства. Освен тях, шумоизолацията която се постига с дървен материал, е многократно по-добра от колкото тази на панелните блокове или къща с тухли. Ако се чели някои от нашите по-ранни статии, може би се досещате, че дървените къщи които се строят в България не са изградени изцяло от дървен материал. Как тогава се при тях се постига толкова добра шумоизолация?

Какви са възможности за външен вид и интериор

Frame строителство на къщи е една чудесна и евтина алтернатива на жилище в крайградските райони, апартамент в столицата или вила в малко селище. Тази конструкция предвижда използването на дървени греди, между които се поставят плоскости формиращи стените на къщата. Кухините, които се получават от рамковата конструкция и стените, се запълват с минерална или каменна вата. Ние също така изолираме и пода, но с различни материали, от тези които се използват за стените. Довършителни материали за стените се избират в зависимост от предпочитанията на клиента и технологиите, според които се изгражда къщата. До голяма степен от материалите се определят строителните технологии. Например панелната канадска технология използва SIP панели, а рамковата друг тип плоскости. Външните материали, които ще се ползват за декорация на сградата, почти нямат ограничение. Може да се ползва сайдинг, фасадни плочи или естествен камък. Довършителни работи в интериора зависят от конкретните цели. За дизайна може да се използва естествено или изкуствено дърво, гипсокартон и други довършителни материали. Разбира се, че най-лесната възможност е латекс или тапети. Ако изберете нас, за изграждането на новия Ви дом, в цената на услугите ни са включени шпакловка и латекс.

Възрожденски къщи

Разгледайте красивите български възрожденски къщи. Те ще винаги ни очароват с живописна и изкуството една минала епоха. Не забравяйте да посетите предложените от нас сайтове, защото там Ви очаква една виртуална разходка в някои реставрирани къщи, с които Пловдив ще кандидатства за Европейска столица 2019.

Естествена красота и практичност

Дървени къщи са естествени с красив външен вид, но все пак и изисква повече усилия за достигане на тези качества. Сега ще си фокусираме вниманието върху интериора. Вашата къща не е само място за почивка, в някои случаи собствения ни дом може да бъде и работно място на което ще трябва да реализираме уникални идеи, ако сме компютърен дизайнер или архитект, ще трябва да се съсредоточаваме ако сте програмист... при тези и други случаи се налага да се натоварваме умствено, физически или емоционално. Интериора на нашия дом трябва най-вече да има предпоставки за спокойствие, този на дървените къщи се отличава точно с това. Не е задължително вътрешните стени да бъдат лакирани, може да имат всякаква декорация, а дървото няма да ви ограничи в избора. Снимките които сме поставили по-долу са с лакирано дърво, защото това е чара дървеното строителство. Всяко декорация на дървени сгради трябва се извършва според необходимите технологични стандарти, както и за други сгради. Когато не се поставя вътрешна изолация, а лак, то извозвания лак е специален с възможности да издържа десетки години дори и да влага или пръски. Като пример може да посочим лакът който се използва на яхтите – те също са дървени, с разликата че те се потапят във водата, а дървото никога няма да се подуе.
Насладете се на крастата на природата и не забравяйте че тя може да бъде вашия бъдеш дом!

Строителство на красиви и луксозни къщи

Ние предлагаме сглобяеми къщи с готови и индивидуални проекти. В цената е включено всичко, което се извършват в процеса на изграждане на къщата. Състоянието в което ще бъде тя е: монтирани врати, дограми, външна и вътрешна изолация и шпакловани стени. Напоследък строителството на къщи от профилиран дървен материал набира популярност. Тази технология е успех в строителството защото има редица предимства. Дървения материал придава по-привлекателен вид. Разходите при проектиране на сградата са по-малки от колкото при останалите типове строителство. Тези къщи са по-технологични, икономични и същевременно трайни. Материала, който ползваме е готов за инсталиране. Липсват предварителни процеси на подготовка, с което липсват и допълнителни разходи. Намаляват се възможностите за пукнатини в стените. При този метод на строеж няма напрежение на стените, цялата тежест се поема от конструкцията. Забележително е, че строежа им може да бъде както през зимата така и през лятото. Периода при който той е зависим от времето е няколко седмици.  Конструкцията въпреки, че е дървена, тя може да се сравнява с монолитната по здравина.

Изграждане на селска къща

селска къща от дърво
За изграждането на една селска къща или вила в голяма степен играе роля ползването на естествени матирали като например дървен материал. Едни от предимствата му, които го правят използван в строителството са екологичната му чистота и добрите му изолационни и водоустойчиви свойства. Къщата, построена от дървен материал, задържа топлината през зимата, а през лятото не е твърде горещо. Друго предимство на дървените къщи е, че се запазва вътрешния климат. Всички съвременни сгради построени от бетон, въпреки климатичните и вентилационни системи, не могат да се характеризират с токова добра атмосфера, която подлагат дървените. Всички тези положителни качества на дървени къщи правят живота в тях комфортно и удобен. Правилно изградената къща от дървена конструкция е пример за качествено и трайно строителство. Нашите експерти използват за изграждане им доказани технологии и дървен материал. Детайлите в довършителните работи са по желание на клиента. Те включват вид на изолацията, цветове, мазилки. Вила или селска, изградена от дърво е перфектния дом за почивка, който предлага всички необходими удобства за комфортен живот, има привлекателен външен вид и изграждането му е много по-евтино тухлена къща.

Интересни факти за зараждането на дървените постройки

Според мнозина сглобяемите къщи са съвременния хит в строителството. Някой го определят като поредната „еко мода“ свързана със спасението на Земята; други пък смятат, че това, е поредната прищявка на богатите хора, но в интерес на истината причините, поради които сглобяемите къщи се радват на небивала до момента популярност, е огромните предимства, с които разполагат: бърз монтаж, перфектна изолация, изключителна устойчивост – всичко това на невероятно достъпна цена.

В интернет ще откриете доста материали относно предимствата и недостатъците им и всички останали неща, които трябва да знаете, преди да пристъпите към изграждането на такава сграда. Именно поради тази причина, в днешния материал ще Ви разкажем за това кога се появяват сглобяемите къщи, както и няколко интересни истории от миналото свързани с тях.

На какво се дължи здравината на дървените къщи

За да е здрава една къща, от най-голямо значение разбира се, че е материалите от които е изградена. Въпреки това здравината на различните дървените къщи, не се влияе от този фактор. Това лесно се обесва, поради простата причина, че всички сгради от този тип ползват един и същ матирал - смърч. Дървените трупи на смърча, са сред най-здрави и устойчиви, в сравнение с останалите дървета. По съществения въпрос който следва, е от какво тогава зависи здравината на дървената къща? Това е начина по-който е изградена конструкцията. С Frame технологията е възможно да се извършват строежи през цялата година, което е изключително и ги отличава от традиционните тухли или бетонни конструкции. В същото време, независимо от сезона, не се получават свивания или деформация на дървото. Това е така защото е преминало през поредица от обработвания, част от които включват изсушаване. Другата още по-важна характеристика е вида на дървото. По този начин довършителните работи могат да започнат веднага след изграждането на стените. Тъй като дървените къщи са били първоначално изобретен във Финландия, значително внимание се обръща на енергийната ефективност. Въпреки, че те са изработени предимно от дърво, топлоизолация на къщата е доста по-висока от тази на дървото. За да бъде сградата нискоенергийна, не може да се разчита единствено на изолационните свойства на дървото и за това допълнително се поставя изолация от каменна вата, която реално е най-добрата по отношение на качества и екологичност. При производството на модулите, на всеки един детайл е обърнато специално внимание, благодарение на което се повишава качеството. Това води до изграждането на изцяло нови строителни правилници и наредби. Както виждате тези къщи далеч се отличават от познатите ни с тухли и бетон. За производството им се използват само доброкачествена дървесина. Това изискване е задължително и осигурява дълготрайност и надеждност в продължение на много години.
Пищете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.

  1. Търговията с дървени къщи определено бележи сериозен прогрес в последните години по мое мнение. Интересно ми беше да се запозная с някои от свойствата на подобен тип къщи, тъй като смятам в обозримо бъдеще да направя поръчка за такава къща на някое изолирано местенце. Със сигурност изграждането на такава къща има широк набор от предимства пред конвенционалните такива.

    ОтговорИзтриване

Съобщение за формуляра за коментари