Сглобяеми къщи от ламиниран дървен фурнир

Дървените къщи, построени от ламиниран дървен фурнир имат значително предимство пред някои от технологиите като например канадската.

Предимства на къщата от слепени греди

Лепената слоеста дървесина е с относително ниска топлопроводимост. Например, топлопроводимост на стена с дебелината с 20 см е почти пет пъти по-малко от тухлена стена с 20 см и не по-малко здрава от бетонна стена! При сравнение с ПДЧ има два пъти по-малка топлопроводимост. 40% от спестяванията на електроенергия за отопление, зависят от избора на вида на дървения материал и близо два пъти повече се спестява ако се избере дървена стена вместо тухлена.

Предварителна обработка

Значително предимство на ламинирания дървен фурнир пред масивните греди, е че преди лепене, дървесината е изсушена в специални сушилни. Изсушаването е с по-голяма степен в сравнение с естественото дърво.
Този процес изцяло:
  1. предотвратява деформиране
  2. предотвратява напукване на дървения материал
  3. осигурява висока устойчивост срещу гниене
  4. осигурява висока якост на залепените греди


Екологичния проблем е винаги на първо място

Голяма част от хората смятат, че използваните лепила съдържат вредни вещества, които се отделя през целия живот на къщата. Разбира се, това е един сложен въпрос, който може да се обсъжда дни на ред и да не се достигне до правилно заключение. Голяма част от хората не знаят, че лепилото което е произведено специално за дървен фурнир от добросъвестни компании използва други вещества. Цената на фурнир, използващ такова лепило е с 15-25% по-висока! Възможно е да има цена на определена компания, която да е по-ниска от цените на друго 10 компании и това е точно поради тази причина. По-лошата новина е, че в нашия всят все повече се появяват такива безскрупулни производители и трупат дългогодишен опит на базата на евтини нискокачествени суровини. Тези материали са нискокачествени, но за жалост това се разбира в последствие.

По какво се различава висококачествения производител

За това ние отделяме особено внимание на материалите които ползваме. Подходящото лепило се счита за нетоксично. Като гаранция и потвърждение за това е задължителното присъствие на сертификати за качество. Компанията която използваме за доставка на дървен материал, разполага със собствено производство.  Контрола на качеството се извършва на всички етапи– дърводобив,  сушене, бракуване, обработка, оформяне, рязане на ъгли, съхранение и транспорт директно до строителната площадка. Това позволява да се осигурят резултати на 100% от екологичните и строителни възможности на дървото.

Недостатъци на стените със слепени греди

  1. Бързина на изграждане на стените. Един от недостатъците се явява по-бавното им изграждане. Ако се използват плоскости, една плоскост се поставя по цялата височина на етажа, докато в този случай ще трябва да се поставят десетки греди и всяка една от тях трябва са се залепя.
  2. Цена на тази красива къща. Несъмнено къщата с такива греди изглежда много по-стилни и естествено. Създава се един спокоен и хармоничен вид. Но по-важно, е че той трябва да се запази такъв. Това означава, че прекрасния вид трябва да се поддържа. Различните материали имат характерни изисквания, но в най-общи линии може да се счита, че те трябва да се лакират през няколко години, което не е евтино.
  3. По-добра изолация или впечатляващ вид. Това е въпрос на който може да отговори всеки клиент. Поставянето на външна изолация, има значителен ефект, но в този случай, нова не е удачно защото ще се загуби красивия вид. Спорен е момента, дали дървената ламперия без външна изолация е с качества на дървени плоскости с изолация.
Тези недостатъци отблъскват повечето клиенти, които предпочитат топъл дом, пред страхотния външен вид. Поради това тази технология не намира почва в нашата страна.

Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.