Нов модернен начин да построиш дом

Модерен дом
Всичко от етажни планове до довършителни строителни материали е разположено на нашия сайт. В тази тема ще се спрем на понятието модерен дом и ще разгледаме основните черти на съвременния дом. Повечето хора под понятието модерен си представят голяма къща на два етажа или имение, а други къща с басейн или в близост до морето. Но дали морения дом трябва да се свързва само с размера и лукса? Ако следваме понятието „мода”, то може да се разглежда като нещо луксозно за капризни хора, но също и като необходимо за времето. Ние бихме го разглеждали, като екологичен и енергийно ефективен, защото това са най-важните въпроси в наши времена. Всъщност за да е модерен дома ни, той трябва да е различен, а луксозна къща с басейн не е нещо различно. Всяка една сграда може да се затопли парно отопление, но ако неговите сметки са „космически”, това дали го прави модерно?

Кое прави сглобяемите къщи модерни и практични?

Днес има нов начин да построите своя дом, освен традиционният, който изисква цялостно строителство на място, наемане на голям брой работници и прекалено много време и усилия. Така наречените „сглобяеми” или „модулни” домове се състоят от отделни части, изработвани във фабрики, които се транспортират до мястото на строителството и просто се сглобяват.
Повечето от фирмите, които рекламират тези домове, казват, че не скъпи и са с намалено време на строеж. В същото време, качеството им е увеличено. Основната цел с която са придобили популярност е тяхната екологосъобразност.
Те стават все по-предпочитани заради своите неоспорими преимущества:

Пестите пари

Като цяло сглобяемият дом Ви спестява много излишни разходи по проектиране и строителство. За пример можем да дадем парите, които биха Ви били нужни за дървесина при традиционно строителство. Освен това много от разходите Ви в бъдеще също ще намалеят- например този за ток, при наличие на по-добра изолация.
Разумната цена на тези жилища са една от причината все повече да се говори за тях. Спестяват се разходи от проектирането до довършителните работи, което ги прави изключително популярни.

Каква е цената на проекта?

Проектна сглобяема къша винаги ще бъде по-евтин от проект на монолитна. Това е така, защото при сглобяемото строителство, няма ограничения в дизайна, а неговата реализация е по-лесна. Нашите архитекти разполагат с компютърни програми с помощта на които по-бързо се изгражда конструкцията, изчислява се силата на натоварван на всяка една греда и няма вероятност за допускане на грешни.

Вие сте своят собствен дизайнер

Сглобяеми къщи са разработени от гледна точка на архитектурна стойност, която отговаря на естетическите изисквания на клиента. Застроената площ се разпределя най-рационално, защото за получаването на добра топло и шумо изолация, тяхната дебелина не е от значение. Имате възможност да използвате цялото си въображение, тъй като избирате всичко за новия си дом - броя на стаите, тяхната големина, разположение и т.н. Нареждате сами своя дом както дете би редило конструктор! Проекта на къщата може да бъде готов или съставен конкретно за вас. Разбира се, един готов проект ще бъде по-евтин, но има вероятност за липси по отношение на Вашите предпочитания.

Бързина на строителството

Времето, необходимо да получите своят нов дом, от момента на поръчка до пълното завършване на проекта е средно 60 дни. Традиционното строителство може да отнеме месеци, дори година, тъй като освен всичко, то трябва да се съобрази с метеорологичните условия.
Тъй като всяка стая от къщата представлява дървени елементи,  изградени във фабриката, единственото, което трябва да се направи, частите да се транспортирани, след която да се инсталират в предварително направена основа.
В днешното напрегнато ежедневие пестенето на ценно време е необходимост. Тази идея Ви предлага бърз начин да се сдобиете с мечтания дом без излишни главоболия.

По-добра изолация

Въпреки че стените при традиционното строителство са по-дебели, с времето състоянието им силно се влошава. Използването на евтина и некачествена изолация е основната причина за малкия й живот. Ние изграждаме реално нискоенергийни домове, като използваме най-новите и изолационни материали. Те не се влияят от атмосферата, а фактори като влага и конденз, не могат да ги разрушат. Въпреки това да се запазят качествата им, ние поставяме мембрана, която не пропуска влага. Така изолацията е винаги суха, никога няма да получите мухъл. Повече детайли по отношение на този въпрос може да видите тук.

Не вредите на природата и на Вас

Сглобяемите домове не вредят на околната среда, тъй като са изградени от дървен материал, които е изцяло екологичен. Това е една от основните причини те да стават все по-търсени, особено сред хората, които са загрижени за екологичното равновесие. Всъщност днес можете да намерите цели уеб сайтове, които предлагат цялостно обзавеждане за дома, съобразено с опазването на природата.

В основата на пасивните къщи

Сглобяемите сгради има редица характеристики на съвременния дом. По отношение на разходи за отопление те са по-икономични от бетонените къщи и тези изградени със метална конструкция. Този метод на изграждане се използва при пасивните сгради, които са снабдени с соларни панели и контейнери за събиране и пречистване на дъждовна вода. Именно това е новото и иновативното в тях. Сред другите, те са началото на едно ново бъдеще, което привлича вниманието на строителната индустрия и компании по цял свят.

По-добра защита от природни бедствия

Сглобяемите къщи не са с по-слаба здравина. На външен вид те трудно могат да бъде различена от традиционната, но в действителност няколко характерни разлики. Бързо, лесно и значително по-евтино строителство, възможност за творчески размах и сигурност за бъдещето. Това са основните преимущества на сглобяемите домове, които ги правят практичен и все по-предпочитан избор сред хора от всички сфери на живота.

Защитени от вредители

Изработката на отделните части в завод гарантира по-голяма защита от вредители, най-вече от насекоми. Изработката на една къща от порядъка на 50 кв. м. изисква над 100 греди, всяка една от които преди монтажа я импрегнираме със вещества, които отблъскват всякакви насекоми. До дървените греди няма как да достигнат насекоми, тъй те са разположени в стените на къщата, имат няколко пласта изолация...
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.