Защо професионалния строителен опит избра сглобяеми къщи

Как се изгражда „Скелета” на сглобяемата къща

Без съмнение, най-евтината къща е с  рамкова конструкция. Има много проекти за вилни къщи от икономична класа, които се основават на рамката технология. Въпреки това, ще вметнем някои от най-важните качества на тези сгради:

1. Къщата с frame конструкция е трайна и надеждна

Всички носещи елементи и конструкции се изчислява, като се вземе предвид теглото на къщата, вятър, натоварване при натрупване на сняг, сеизмични действия... Ако напречното сечение на гредите не е достатъчно, къщата ще стои, нo не за дълго. За Ваше спокойствие всички тези изчисления се правят от програми, които са специализирани за тази дейност. След изграждане на проекта, той преминава през одобрение. Едва след като изпълни всички нормативи и стандартни този проект може да започне да се реализира. Frame конструкция може да използва различни дървени материали. При необходимост гредите могат да са по-дебели, по широки, както и по-тънки за специфични архитектурно нюанси. Ако на места е необходима завишена здравина се поставят стоманени греди.

2. Запазването на топлина е силно зависима от качеството на монтажа

За да бъде къщата топла, това силно зависи от качеството на изолацията, нейния монтаж и липсата на „студени мостове”. Те най-вече се появяват при използване на метална конструкция, поради което тя не се е предпочита, освен при силна необходимост. Изолационния слой трябва да бъде достатъчно дебела - не по-малко от 15 см. При правилно и внимателно построена „рамкова къща” тя е много топла, но винаги трябва да се постави изолация, която изпълнява няколко роли:
  1. през лятото поддържа къщата хладна
  2. през зимата къщата лесно се затопля и не изстива веднага след изключване на отоплителния уред
  3. предпазва дървенията от лоши климатични условия, като по този начин увеличава нейния живот

3. Необходимост от вътрешна изолация

Влакнестите изолации губят свойствата си поради наличие на влага, която може да се получи на вътрешните стени. Поради това на външната изолация се поставя мембрана, която не позволява да влезе влага от вън. По този начин не е нужно къщата „да диша”, както се споменава в интернет, за да се предпази от влага. Така при една нормална стайна вентилация е доставката за да не се предизвика конденз. Това елиминира нуждата и разходите за инсталиране на допълнителна вентилационна система, която предотвратява. Този метод може да се ползва за всички видове конструкции, но за съжаление не се ползва от всички строителни фирми, а избора на такава има значение.

Защо влагата не оказва влияние на дървото

Голяма част от строителите на монолитни сгради посочват, че именно този конденз може да предизвика гниене на дървения материал, което при монолитното жилище няма как да се получи.
  1. от наша страна можем да кажем, че вече посочихме начин, по който конденза може лесно да се предотврати, естествено с малко повече средства, но тук качеството оправдава цената.
  2. втори същия конденз ако се получи при монолитното строителство, то сградата ще има мухъл, който не е приятен. Ако съпоставим гниене на дървена конструкция с мухъл на монолитна, разликата е голяма, но общото е, че нито един от двата случая не трябва да се допускат, а коментирането на тези въпроси е излишно, от всяка една сериозна строителна фирма
  3. в тази трета точка ще засегнем често срещана грешка за предпазване на вътрешната изолация. Някои фирми предпочитат поставянето на втора мембрана от вътрешната страна на изолацията. Идеята е, тя да се предпази от двете страни, като се гарантира максимална защита от влага. Но при този случай се получава доста интересен резултат. Голяма част от случите, при които се поставят 2 мембрани, изолацията е влажна. Причината, е че винаги има начин да проникне влага, а мембраната няма стопроцентова гаранция. Когато влезе влага между двете мембрани тя се кондензира поради което, не може да, се премахне, по същия начин по който е влязла. А обратно, ако мембраната е само една, при евентуално пропускане на влага от вън навътре, тя няма да се задържи в стената.
  4. до момента засегнахме теми, пряко свързани с опита и начин на ползване на материалите, а в тази точка ще обърнем по-специално внимание на качеството на изолационните материали. Споменахме, че най-големя враг на изолациите е влагата. По-голямата част от изолациите се унищожават при продължителен досег с вода. Това е вярно, но има изолация, на която влагата не оказва влияние. Това е изолацията изработена от вулканична скала. Самия материал „камък” няма как да бъде унищожен от влага. Единственото което се случва, че ако изолацията не суха, тя буби свойствата си докато не се изсуши.

Перфектна цена с перфектни качество

Най-доброто по отношение на цена / качество е къщата изградена с дървена рамка. Ние използваме максимално сух материал, който образува гладка повърхност с дебелина от 1-3 см. Дори и да завали по време на строеж, няма никаква опасност, той да се овлажни и повреди. Цената на сухия материал е 2-3 пъти по-висока, но качеството е над 3 пъти повече. Все пак Вие за това плащате - да получите жилище, в което да живеете дълги години. Дървото също може да се разглежда като вид изолация. Разбира се, че не може да се очаква от конструкцията да задържа топлина, но тя няма да пречи на изолацията, като задържа ниска температура, както се получава с камъка. Каквато и изолация да се ползва, ако тя се постави на материал, които акумулира топлина, тя никога няма да изолира така добре, както ако е поставена на изолационен материал. Това Ви позволява не само да харчите по-малко енергия, но може да използвате климатик, който е предназначен за по-малко помещение. Климатиците, които са по-мощни независимо на колко градуса работят, винаги консумират повече електричество.

Какъв е вида на къщата от вън и от вътре

Екстериора и интериора може да бъде почти всякакъв:
  • Отвън може да се ползва, дървена ламперия, лакирано дърво, имитация на дърво, имитация на тухли, декорации от камък, обикновени мазилки, както при повечето къщи
  • Отвътре естествено дърво или имитация на дърво, гипсокартон с различни видове мазилки, тапети, различни видове тапицерии

Спестявате излишни пари и получава допълнително качество

Ще сочим няколко причини, поради които се спестяват излишни финансови средства:
  1. основата е по-малка, защото дървената конструкция има малка тежест
  2. материалите, от които са изградени стените. са по-евтини
  3. висок експлоатационен живот на стените и ниски разходи за ремонт, които не Ви обвързва с време
  4. лесно изпълнение, без възможност за грешки и по-бърз строеж
  5. без нужда от подемни машини
  6. спестяване на средства за отопление и инвестиране в скъпи отоплителни системи
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.