Проектиране на сглобяеми къщи

Тук сме поставили информация по какво се отличава проектирането на сглобяема къща от традиционните монолитни. Не зависимо дали една сграда е с дървена, метална или бетонна конструкция, строителните документации и стандарти са еднакви: ел. и ВИК инсталация, конструкция, архитектура, план за безопасност и други.

Беседки

Концепцията за "беседка" има две значения: Един от тях - да бъде украшение на градината и втори не по-малко важно - да служи като място за срещи разговори с близки познати, барбекюта, вечерни събирания на градината. Когато беседката е изградена от естествени материали създава едно по-добро настроение и без съмнение изглежда много по-добре. Но положителните и фактори не свършват до тук. По отношение на естествената здравина на дървото, може да бъдете сигурни че тези структури са изключително здрави и дълготрайни. Когато се използва висококачествено и добре обработено дърво, здравината и дълготрайността са основните фактори. Материалите се обработват срещу евентуални щети от гъбички или внезапен пожар. Точно поради тези смеси са нискоетажни форми са станали

Строителство на къщи от дървен материал

Строителство "до ключ" на крайградски къщи от дървен материал
Строителство на дървени къщи отнема по-малко време и са по-лесни за изграждане. Дървения материал, може да бъде доставен директно на строителната площадката, без значение от нейното местоположение, дори и сред полето. Те са лесни за сглобяване и се получава достатъчна здравина – с дървен материал може да се построи сграда до 3 етажа. Материала е изработен от иглолистни дървени трупи в заводи. Ние използваме европейки производители. След завършване на основата, се започва строежа на конструкцията. Изграждането й започва с дървени греди, които се поставят хоризонтално на основата, по четирите й страни се закрепя здраво на нея с анкерни болтове. На тях се „вдигат” вертикалните носещи греди, от които се образува конструкцията. Закрепянето се извършва посредством видия и метални планки. Всеки две съседни греди се свързват помежду си с по-малки. Така се получава стабилна конструкция, след която може да се започне изграждането на покрива. По-долу може да видите илюстрация на казаното до момента.

Строителство на външна баня от дървен материал

В момента, не е тайна, че много хора си купуват вили за почивка, към които правят външна баня с възможност да се отпуснат и да релаксират на спокойствие. Ако Вие също искате да разполагате с таква, но поради някаква причина нещо Ви безпокои, не се притеснявайте – за изграждането на баните днес има най-различни начини.
Има два вида бани, първите са най-обикновените, които са били по-популярни през петдесетте, а вторите са така наречените бани „лукс”. Тази категория представлява сбор от няколко помещения в една сграда. Повечето от баните към момента включват 2 помещения – баня и още една стая през която се влиза в банята. Тя е изградена от дървени греди и това е от съществено значение. Стените изградени от дървен материал се затоплят бързо, а в същото време те дишат, през които минават изпаренията. Дори и ако не се проветряват редовно, те пак остават с приятна атмосфера. Преди изграждането на един такъв тип баня, необходимо е да се определи външния й вид, вътрешната структура и оборудване, с което ще разполага.

Проектиране на едноетажна къща

Въпреки, че се предлагат готови проекти по каталог на сглобяеми къщи, то това по никакъв начин не означава, че не могат да бъдат реализирани идеите Ви за това как искате да изглежда новия Ви дом. Обикновено всяка една фирма, която се занимава с изграждането им предлага изготвяне на проект, който изцяло ще бъде съобразен с желанията на клиента, законодателството на България и всички останалите фактори, които са от съществено значение. В днешния материал ще разгледаме какво включва проектирането на едноетажна фамилна съща и с кое и с какво трябва да се съобразим при планирането й. Едноетажната сграда се планира и оформя според изяснените вече принцип и изисквания. Тя се разполага в парцела съобразно с квартално застроителния план, при изработването, на който се търси най-благоприятното й ситуиране с оглед ослънчаването на сградата и градината.

Проектиране на двуетажна къща

При този тип жилищни сгради помещенията се разполагат на два етажа. Долният се използва за дневно пребиваване, а в горния се разполагат помещенията от типа на спални, бани и дрешници.
Двуетажната жилищна сграда дава възможност за вместване на повече помещения. В сравнение с едноетажната, при равни използваеми площи тя заема почти два пъти по-малка застроена помощ. Съответно по-малки са строителните работи за основите, изкопа за мазе и покрива, което може да намали цената
По-малката застроена площ дава възможност сградата да се
строи върху по-тесни парцели. Двуетажната по-лесно се пригажда към сложните условия на стръмните терени, при които тя винаги се предпочита. Двата етажа си влияят благоприятно и в топлинно отношение. Поетажно разпределените функции осигуряват по-голямо спокойствие в спалните и дневните помещения, но необходимата вертикална връзка между тях усложнява комуникацията, която, е съпроводена със загуба на енергия при движението на обитателите.
Пищете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.

  1. Здравейте, възможно ли е да се разграничат етажите, да нямат вътрешна връзка?Интересувам се от двуетажни къщи за две семейства.
    Поздрави Десиислава Л.

    ОтговорИзтриване

Съобщение за формуляра за коментари