Къщи от пяна блокове

Изграждане на къща със стени от пяна блокове

За тези, малка площ земя, нашите експерти са разработили проекти на тесни къщи от пяна блокове. С този вид могат да се изградят къщи с малка ширина. Това е пример как може да се изгради тясна но функционална къща, на която да не липсва нищо и дори може да разполага с гараж. Къща на пяна блокове имат редица предимства, на които ще обърне внимание. Ако сте заинтересовани от подобни проекти то основния проблем който се решава при тях е ограничено в земята. Пяна блокове имат висока звукоизолация, така че къщата ще бъде тиха и спокойна. Няма да се чуват неприятни и досади звуци от транспортни средства. Това е от особено значение за къща която се намира не само в близост до булевардни но и като цяло, която е разположена в града. Причината за добрите и шумоизолиращи свойства се крият в това, че състава и включва топчета стиропор. Това означава, че в каменните блокове има сфери пространство, което случи за тези по-добри термоизолационни свойства на материала. Те повишават тази характеристики в сравнение с бетонни плоскости, камък или тухла. Пяна блоковете позволяват да се реализират дори най-сложните архитектурни решения. Това означава, че проектите на тесни къщи са точно това, което търсите. В крайна сметка, какъв ще е вашият дом не зависи само от размерите и пропорции на парцела. Не означава, че ако площта е малка, то тогава къщата не може да има мазе, гараж, веранди или ще е със семпли архитектурни решения. Още по-малко влияние може да окаже размера върху вида, защото той включва интериор и екстериор, които по никакъв начин не зависят от площта. Задачата на всеки опитен архитект е да разпредели по такъв начин пространството, което включва жилището, за да се получи вътрешно оформление и разпределение на помещенията, удобни за бъдещия собственик на сградата. А ние разполагаме с такива архитекти. Възрожденските къщи са пример за това как се изграждат на малка площ, а втория етаж се разширява.
Един такъв проект е Несебър 70. Той съчетава дизайна на някогашните възрожденски къщи плюс съвременен външен вид и разпределение на помещенията. Задачата на всеки клиент е да формира идеи и концепция за проект на къща, след което да ги обсъди с нашите архитекти, които ще го съветват не само за дизайн, но и за това какви материали е най-подходящо да се използват в неговия случай, от гледна точка на звукоизолация, самоизолация и дали иска да инвестира в нискоенергийна сграда или не.

Дървената конструкция, като част от пяна блоковете

Нашата компания предлага проекти на тесни дървени къщи. Дървото се смята най-екологичния материал, който се използва за строителни цели. А това че е екологичен не означава само, че не вреди на природата, а и на Вас самите. Една такава къща е незаменима през студените зимни дни защото дървото запазва топлината добре, а през лятото къщата е прохладна без да се използва климатик. Ние извършваме строителство на жилищни къщи на за изключително кратки периоди от порядъка на 1-3 месеца в зависимост от размера и архитектурната сложност на проекта. Чрез дървената конструкция, може да се изгради всякакъв вид архитектура, а материала от който ще се изградят стените, може да бъде всякакъв – пяна блокове, бетонни плоскости, osb, материали на гипсова основа и куп други. Поради това, те са по-подходящи за тези, които ценят натуралните продукти, стила и имат по-високи изисквания за дизайн. За хората, които са с ограничен размер на земята, също могат да опитат този вариант. Стените и конструкциите при него са по-тесни от колкото познатите монолитни сгради, изградени най-вече с тухли. Ако трябва да се постигнат същите термоизолационни свойства, както на нашите къщи, но изградени с тухли, то тогава дебелината на стените ще се увеличи няколко пъти! Предимството на тези домове е опростената конструкция и сравнително ниска цена.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.