Запознайте се със строителство в Канада, САЩ, Германия...

Дали дървените къщи са нещо ново и нас

От различни канали – медии, интернет, общественост, социални мрежи и куп други източници научихме, че у нас има изключително много фирми, които предлагат монтаж на къщи и дори са създали собствен браншов съюз, който да защитава общите им интереси. В интерес на истината, обаче интересът към този тип строителството никога не, е бил малък.
Едва ли знаете, че строителството на такива жилища има своите традиции у нас още преди 1990 година. Разбира се, тогава тяхното присъствие не, е било толкова широко разпространено и те са се приемали по-скоро като „щипка екзотика“, отколкото като нещо сериозно и качествено. По света, обаче не, е така. Според последните статистически данни, всяка трета къща в Германия, е нискоенергийна. Освен там, те се радват на широка популярност още в страни като САЩ, Япония, Австрия, Швейцария, Англия и десетки други държави по света.

Тази популярност е вид мода или нещо повече

Не бива да се заблуждавате, обаче, че това, е някакъв вид мода, който ще отшуми в ежедневието и след години никой няма да си спомня за него. Напротив, това строителство предлагат толкова много възможности, че дори някой от специалистите в бранша са далеч по-смели в прогнозите си и твърдят, че до няколко години те все по-трайно ще заемат своето място в строителството си и дори ще изместят познатото ни до момента и широко разпространено монолитно строителство. Може би в момента четете това с известна доза ирония, но като разберете за изключителните възможности и предимства, които предлагат сглобяемите къщи, то бързо ще промените мнението си и със сигурност ще потърсите още информация по въпроса.

Представят ли нещо повече от останалите жилищни сгради

Най-същественото предимство на този тип строителство, е бързината му. В рамките на два-три месеца може да бъде завършен строежа до ключ и още на следващия ден да се нанесете в жилището. Това, е възможно благодарение на това, че при технологията, която се използва за сглобяването на къщите липсват така наречените „мокри процеси“, които малко или много забавят всеки строеж. В никакъв случай, обаче не трябва да се осланяте на поговорката – „бързата работа – срам за майстора“. При този тип строителство подобни резултати са изключени, тъй като елементите предварително се създават в заводи, които работят по съвременна технология, която изгражда всяка част до най-малкия детайл.

По-голямата част от използваните материали са естествени

Другата подробност, на която няма как да не обърнем внимание, е фактът, че материалите, които се използват за изработката на сградата са екологично чисти и не могат да замърсят по никакъв начин околната среда. Затова не се учудвайте, когато в интернет откриете информация, в която се говори за „био къщи“, но всъщност напълно отговаря на характеристиките на дървените сглобяеми къщи. Това, е другото име, под което се срещат сглобяемите къщи. Те са известни още като:
Цената също, е от решаващо значение при строежа на сглобяеми къщи. Предвид факта, че всичко се изработва предварително и за монтажа на къщата са необходими не повече от 3-4 души, то, е съвсем нормално цената да, е в пъти по-ниска от очакваната.

Поставили сме няколко снимки на къщи от САЩ, Германия и Канада, с различна архитекрута, а някои от тях дори по нищо не изглеждат ще са изработени от дърво:


Дървен фургон

На външен вид по нищо е изглежда на сглобяема

Дървена къща в гориста местност

Красива архитектура

Малка къща

Луксозна с разчупена архитектура и декорация. При този тип строителство няма ограничение във външния вид

Немска къща





Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.