БИО строителство Част 3

Какво е ЕКО строителство Част 1
Сухо строителство Част 2
БИО строителство Част 3



Сглобяемите къщи може да ги намерите под различни названия, като например горните 3, за това ние направихме 3 теми, в които се говори за този тип строителство, но с различни заглавия, за да може да достигнат до всеки потребител, който се желае да разбере повее по тези теми.

12. Срок на експлоатация
В мрежата са разпространени най-различни информации, които малко или много се доближават до истината. При всички положения, обаче няма фирма, която да се нагърби с такава отговорност и да Ви заяви в писмен вид, че сградата ще най-малко 100 години на всякакви атмосферни влияния, бедствия и експлоатация“. В интерес на истината, обаче има такива къщи, които са на повече от 100 години, но те са единични случаи и не могат да бъдат мерило в нашия случай.



Срокът на експлоатация зависи от много фактори – климатични условия, поддръжка, качество на материалите и още куп други неща, които малко или много оказват влияние върху срока на експлоатация на сградата, но бъдете сигурни, че ако спазвате ясно определените правила и норми, относно поддръжката на сградата, то не би било никакъв проблем да издържи 50 и повече години при нормална експлоатация.


13. Защо сглобяемите къщи са толкова изгодни

Неслучайно през последните години се проследява една тенденция в масовото застрояване на т.нар. сглобяеми къщи. Сигурен съм, че сте изчели редица теми относно предимствата и недостатъците на този тип строителство, така, че няма да Ви занимаваме с излишни подробности, които най-вероятно знаете, а ще направим едно малко сравнение между сграда със стоманобетонна конструкция и сграда с дървена конструкция.


Първият критерий, който, е от голямо значение за мнозина, е цената. Ако искаме да изградим сграда монолитно строителство със същите качествени характеристики на дървена сглобяема къща, която, то ще трябва да отделим доста повече средства, отколкото би ни коствало монтажа на дървената конструкция.


Другият фактор, който също, е от важно значение, е времето, което ще отнеме изграждането на сградата. И тук предимството, е на страната на дървените сглобяеми къщи. Предвид факта, че те се изграждат на принципа на сухото строителство, то времето, което би отнело тяхното монтиране, е от два до три пъти по-кратко сравнение с това, което би Ви коствало изграждането на монолитна сграда с всичките електрически, топло и водоинсталации.


14. Заслужава ли си инвестицията в „Зеленото строителство“

При всички положения – ДА! Без значение дали смятате да си строите нов дом или пък искате да направите сграда, която впоследствие да я препродадете с цел печалба, то при всички положения най-подходящия вариант за целта, е сглобяемото строителство. Въпреки, че все още не, е масово разпространено, бъдете сигурни, че то тепърва ще навлиза на родния пазар и рязко ще се увеличи търсенето на подобни конструкции.


15. Какъв гаранционен срок може да ни предостави фирмата изпълнител

На първо време трябва да правите разлика между гаранционен срок на конструкцията и гаранционен срок за експлоатация. Освен това съществува и трети вид гаранционен срок – максимален.


При първия тип гаранционен срок, фирмата Ви гарантира, че материалите, които са използвани за изграждането на сградата ще издържат определен срок от време, без да се налага да бъдат сменявани или ремонтирани.


Докато втория срок(за експлоатация) Ви дава ясно упоменато време, в което ще можете да използвате сградата, без да се притеснявате, че ще се срути или развали по един или друг начин.


В действителност това, е срокът, който най-много Ви интересува. Обикновено фирмите дават срок в рамките на 15-20 години, но това в никакъв случай не означава, че след изтичането му сградата изведнъж ще се скапе и ще рухне. Напротив, както споменахме вече, по света и у нас има къщи, които многократно са надминали този срок и дори все още са в експлоатация, без да притеснявате собствениците си по един или друг начин.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.