Какво е ЕКО строителство Част 1

Какво е ЕКО строителство Част 1
Сухо строителство Част 2
БИО строителство Част 3


Сглобяемите къщи може да ги намерите под различни названия, като например горните 3, за това ние направихме 3 теми, в които се говори за този тип строителство, но с различни заглавия, за да може да достигнат до всеки потребител, който се желае да разбере повее по тези теми.


Зеленото строителство добива все по-голяма популярност у нас. Фирмите, които изграждат подобни сгради бележат сериозен възход в продажбите и определено това не, е плод на някаква случайност или нова мода, а проста закономерност. Все повече хора научават за предимства на този тип строителство, които съчетани със сравнително ниската цена се превръщат в изключително атрактивна инвестиция и поради това, е съвсем нормално да се увеличат продажбите на къщи „зелено строителство“ или познати още като „сглобяеми къщи.



Именно поради големия интерес към т.нар. „еко строителство“, решихме в продължение на няколко статии да Ви запознаем с всичко около този тип сгради и технологията, която се използва за направата им. Така в следващите няколко материала ще се опитаме да съберем цялата информация в рамките на няколко статии и по този начин да Ви спестим време от дългото лутане от сайт на сайт в търсене на информация по темата.


Изграждане на фундамент
Фундаментът трябва да бъде направен качествено, в противен случай може да се сблъскате с много проблеми в последващ етап от строителството на сградата. Обикновено той се изгражда от фирмата, която ще се заеме с монтажа на къщата. Само по този начин тя може да Ви гарантира, че всичко ще премине, без никакви проблеми или забавяния. В противен случай, ако фундаментът бъде изпълнен от трета страна, то няма как да имате претенции към фирмата за некачествено изпълнение или забавяне на монтажа на сградата.

Колко време отнема построяването на една такава сграда
Предвид технологията, която се използва за изграждането на подобни сгради, то времето, което ще отнеме този процес, е не повече от два-три месеца за постройки до 200 квадратни метра, в зависимост от сложността на проекта, терена и т.н.

Какво означава „строителство до ключ“
Както сигурно се досещате, строителството до ключ означава фирмата да се заеме с всичко около изграждането на къщата и да предаде къщата на собственика в завършен вид – от наливането на основите до нейното обзавеждане. При тази услуга, обаче са възможни известни забавяния, тъй като само монтажа отнеме 2-3 месеца, а самото обзавеждане може да отнеме още толкова време, в зависимост от предпочитанията на клиента.

Цена
Масовата информация, която се тиражира в интернет пространството, е за изключително достъпни цени, които са два или три пъти по-ниски от цените за традиционното строителство. В интерес на истината, обаче цената пряко зависи от типа на сградата, материалите, които ще се използват за нейното построяване, сложността на архитектурата и куп други детайли, които малко или много биха оскъпили крайната цена. Според проучванията, обаче построяването на една такава сграда излиза не по-малко от 230-350 евро на квадратен метър

Каква конструкция да изберем – дървена или метална
За по-надежден метод няма как да говорим, тъй като и двата типа конструкция отговарят на едни и същи изисквания. Така, че ще направим едно просто сравнение и ще оставим сами да решите кой от двата типа отговаря най-добре на Вашите изисквания и критерии за качество.

Устойчивост
Може да се каже, че металната конструкция, е по-малко устойчива, сравнение с дървената. Това се дължи на факта, че за изграждането на металната конструкция са нужни много заварки, които я превръщат в податлива на екстремни натоварвания, като земетресения например. Докато при дървените конструкции това, е невъзможно да се случи, предвид факта, че носещите елементи се застъпват по специфичен начин, който ги прави изключително стабилни на всякакви натоварвания.

Възможни проблеми при експлоатацията на този тип сгради
При металните конструкции най-често срещания проблем, с който може да се сблъскате, е ръждата причинена от влагата. Освен това, при заваряването на конструкцията се нарушава покритието на метала, което драстично увеличава шансовете за поява на ръжда. Докато при дървените конструкции единствения риск, е да не бъдат нападнати от термини или други насекоми, които да повредят по един или друг начин конструкцията. Тази възможност, обаче може да бъде предотвратена в случаи, че дървения материал предварително бъде обработен със специални химикали, които да отблъснат „недоброжелателите“ за дълъг период от време. А като добавим и факта, че на територията на нашата държава термитите са слабо разпространени(почти никакви ги няма), то реална опасност не съществува.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.