Видове сгради със сглобяеми конструкции

Сглобяемите сгради се утвърждават като все по-ефективна възможност за бърз, съвременен и „еко” начин за построяване на частни имоти, жилища, офиси и обществени заведения. Благодарение на новите технологии и прилагането на природно съобразни материали:
  • в техния състав влизат минимални или никакви химически съставки и обработки
  • почти никакво използване на така наречените мокри процеси
  • кратко срокове за изграждане
  • високи нива на топлоизолация и куп други предимства спомагат за все по-широкото разпространение на сглобяемите къщи.

Да обърнем специално внимание на съвременните сглобяеми къщи

Съвременните сглобяеми сгради могат да бъдат направени от дърво или метал. Благодарение на специална технология, която се използва за направата им, те могат да бъдат изградени по същевременно модерен и максимално функционален начин. Както сигурно знаете, сглобяемите сгради се изработват предварително в заводски условия, след което се монтират върху подходяща основа.
Именно поради тази причина, построяването на една такава сграда, е много по-бързо сравнение с построяването на сграда направена от тухли и стоманобетон. Съпоставени един с друг, разликата между двата вида, е минимална и тя се изразява само в начина и материалите, които се използват за построяването им. И двата типа сгради разполагат с нужните инсталации и помещения, и могат да бъдат приведени както за лично, така и за обществено ползване.

Обществени сгради с технологията на сухо строителство

Въпреки, че у нас все още са рядкост (може да посетите кафене, ресторант и друга постройка направена от дърво само по морските и туристически райони), в Европа и останалия свят масово се прилагат сглобяемите сгради за обществено използване. В доста страни може да срещнете бунгала, магазини, офиси и дори бензиностанции изградени по този начин. Затова нека разгледаме някои от тях по-подробно и да се убедите в думите ни.

Видове сглобяеми сгради

Къмпинг бунгала

Те могат да се използват през цялата година и разполагат с най-необходимото за една приятна и ползотворна почивка сред природата. Абсурдно, е в съвременния свят едно бунгало, било то дори и за къмпинг, да не разполага със собствена водопроводна или електрическа система. Това, обаче в никакъв случай не може да попречи на бързия и лесен монтаж, с което се характеризира всяка една сглобяема сграда.

Бензиностанции, офиси и други сгради с метална конструкция

Използването на метали за направата на сглобяеми къщи, е иновационна технология, която се прилага от доста малко фирми на родния пазар. В повечето случаи тя се използва за направата на бензиностанции, автомивки, офиси, търговски обекти и други сгради, които са изложени постоянно на неблагоприятните климатични влияния, а топлоизолациите им свойства не са от първостепенно значение.


сглобяеми бунгала с уникален дизайн
Красиво бунгало с невероятен дизайн
сглобяео бунгало
Бунгало

метална фасада
Метална фасада
Сграда с метална конструкция
Сграда с метална конструкция












Метална конструкция
Метална конструкция

Сглобяеми къщи в жилищния сектор

Безспорно това са най-масово разпространени и популярни сгради от този тип. Така, че няма как да не ги споменем и тях в днешния материал. Предвид начина, по който се изработват, то най-голямото предимство на сглобяемите къщи, е факта, че могат да се приложат най-различни и нестандартни архитектурни или дизайнерски решения, които, е немислимо да бъдат осъществени при останалите видове строителство. Важно, е да отбележим и факта, че сглобяемите къщи се поставят с „вградена” топлоизолация, която ограничава до минимум загубата на топлоенергия, тъй като в направата на стените участват всички основни съставки на съвременната външна изолация, която се използва за санирането на сгради и жилища. Така, че освен стабилна и представителна къща, получавате и перфектно изолирана сграда.

дървена вила
Дървена вила
Голяма къща от дърво
Голяма къща от дърво


Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.