Изолация и саниране

Един от основните критерии, който трябва да бъде изпълнен, за да се нарече една сграда енергийно ефективна, е качествената изолация. Обикновено този критерий се взима предвид още при проектирането на нискоенергийната сграда, но въпреки това, е възможно вече готова сграда да бъде превърната в такава. За целта трябва да се предприемат редица неща свързани с поставянето, санирането и изграждането на системите, които да ограничат загубата на топлоенергия в сградата.

Защо трябва да санираме дома си

Така, че ако искате да имате нискоенергийна сграда, но не разполагате с необходимите средства да си закупите такава, то един от най-практичните и икономични варианти, е да санирате и изолирате текущата. Разбира се, че няма да постигнете същите резултати, както при къщите изградени с дървените къщи, но бъдете сигурни, че ще намалите сметките си за отопление до 50 процента, което в никакъв случай не, е малко на фона на тежката икономическа ситуация, в която се намираме.

Правилния монтаж е от най-голямо значение

Едно от най-важните неща, е правилният монтаж на изолацията, тъй като ако не бъде монтирана качествено, то до голяма степен няма да можете да се възползвате от пълните възможности, с които разполага и ефекта от нейното поставяне ще бъде незначителен. Дори в някои случай това може да доведе до влага и мухъл.

До какво може да доведе неправилния монтаж

  1. В никакъв случай не трябва да подценявате дори най-малкия и дребен детайл, около изолацията, тъй като често се случва на пръв поглед незначителни неща да бъдат основната причина за сериозни загуби на топлоенергия. В резултат, на което може да се стигне до сериозен дискомфорт за обитателите на сградата – например през лятото, е възможно да се нагреят прекалено много вътрешните стени, което, вместо да доведе до понижаване на сметките за климатизация, да ги увеличи драстично.
  2. Също така, ако прозорците не бъдат уплътнени добре, ще се стигне до постоянно охлаждане на въздуха в стаите, което през лятото би било добре, но през зимата със сигурност няма да мислите така. За щастие, обаче всички тези проблеми могат да бъдат избегнати, ако се спазват основните правила за саниране и изолация, и бъде направен подробен анализ на сградата.
  3. Друг фактор, който на пръв поглед няма нищо общо с изолацията и санирането на жилището, е външната врата. Може би ще Ви се стори странно, но минавало ли Ви, е през ум, че голяма част от загубите на топлоенергия може да се дължат именно на не добре изолираната входна врата? Това, е един от най-често срещаните проблеми за хората, които живеят на първия и втория етаж в жилищна кооперация. Предвид факта, че вратата им не, е изолирана добре, а съседите им постоянно оставят външната врата на входа отворена, през цялата година, дори през най-студените месеци, то ако не бъде монтирана топлоизолирана врата, сметките им за отопление ще набъбнат чувствително и в крайна сметка като теглят чертата ще се убедят, че ще им излезе много по-изгодно да си монтират нова врата.
    За щастие, обаче това са само една малка част от вариантите, които могат да превърнат дома Ви в „по-зелен“ или „по-независим“. Освен това, с поставянето на качествена изолация, то бъдете сигурни, че жилището Ви ще бъде далеч по-комфортно за използване, отколкото преди санирането му.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.