Спести пари от много фактори

Замяната на тухлена стена с дебелина от 500 мм със OSB + изолация 174 мм в двуетажна къща с площ от 130 м2, ще спести 5-10 хиляди киловатчаса енергия за отопление. Нискоенергийните къщи в Германия и Канада се отопляват предимно с електроенергия, мощността на която не много голяма. Има няколко аргументи в полза на този вид строителство. Цената на монтаж на отоплителен електроуред (климатик, инфрачервени нагревателни уреди.. ) е незначителна в сравнение с отоплението с газ, течни и твърди горива. Парите, които са необходими да се направи инсталацията за отопление с газ, са достатъчни да се плащат сметките за електричество в продължение на много години, ако къщата е изградена от дърво и има добра изолация. Напълно нормално е 10 кв. метра да се отопляват с мощност по-ниска от 1 kW. Обикновено в нашите домовете тази мощност варива около 1.5 - 2 kW. Най-евтиния вариант за отопление с електрическо е климатичната система.

Защо климатика за студени дом през зимата

Винаги когато специалистите по инсталация правят оглед на помещенията, една от най-важните характеристики, които вземат под внимание е наличието на изолация. В най-лошия случаи, хората са принудени да купят климатик с два пъти по-голяма мощност от колкото се изисква, поради липсата на изолация, съчетано с разположението на помещението – дали е крайно и ориентирано към север.
Ако се извърши правилна инсталация на енергийно ефективни прозорци, врати, подове и стени, не само, че отоплението с климатична система ще е напълно достатъчно, но ще бъде възможно периодично проветряване, което по съвременните стандарти ще отнема само 10-15% от топлината на стаята. В сравнение с обикновено жилище, отварянето на прозорец може да отнеме 15 – 60 минути време, за да се възстанови изгубената температура. Защото както сме споменавали вече, къщата от дървен материал представлява „термос” който бързо се затопля и не изстива, защото енергийно ефективните й стени напълно изолира външния климат!

Подобни теми:
Климатикът компенсира ли липсата на изолация
Пестене на електрическо от отопление по нов начин
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.