Разликите между изцяло дървена къща или с frame конструкция

Вероятно сред всичката информация, която е публикуване в интернет за тези видове сгради, не може да направите своя избор и да разграничите къщите изградени изцяло от дървен материали и тези, които ползват дървена рамка. Кое е по-доброто решение, това е тема на тази статия. Съветите, които ще споменем по-долу определено ще бъдат полезни за Вас.
Ние от «Мисия нов дом» имаме богат опит в проектирането и строителството на различни сгради, изработени от естествени материали. Във всички проекти ние използваме само изпитани технологии, а не тези които са най-популярни. Ето защо ние знаем много добре, когато е по-добре да изберете рамкова къща, и в които – изградена от дървен материал. Когато се има предвид изграждането на проект на къща, трябва да се вземат под внимание фактори като от:
  • колко души ще живеят в нея
  • дали ще е за целогодишно пребиваване или ще е къща за почивка
  • дали ще е къща за гости или тип хижа
  • в кой район ще се намира сградата и какви са климатичните условия
Както забелязахте част от факторите, които засягат строителството са свързани с това, че не винаги къщите, които поръчват нашите клиенти са за тях. Когато дома е за Вас, по-лесно се решават тези проблеми, защото Вие имате желания и изисквания, но ако е за гости или малък хотел, то тогава тези изисквания се променят и са в ползва на гостите. За по-лесното им решаване, ние разполагаме с архитект консултант, който има опит в изграждането на вътрешен интериор и разпределение на стаите и на тяхната форма в общото застроено пространство. Голяма част от хората се заблуждават, че красивата къща е свързана само с размера и формата на застроеното пространство, което не точно така. Ние имаме проекти на големи и малки къщи, тесни и широки с гараж или без... които ще изпълнят изцяло вашите предпочитания.

Кога да изберете къща с рамкова конструкция

Ако е необходимо, бързо и евтино изграждане на къща за постоянно пребиваване ние препоръчваме на проектите, изпълнявани в frame технология. Тези сгради се характеризират с много кратки периоди на строителство, прекрасни термоизолационни свойства и са устойчиви на всякакъв тип атмосферни влияния. Довършителните материали, които използваме им предоставят допълнителна защита от огън. Може да се каже, че тези сгради най-много се доближават до познатите ни тухлени къщи, като имат само няколко разлики:
  • за материал, използван за изграждане на стените не се ползват тухли, а различен вид строителни плоскости за външни фасади
  • вместо конструкция от стоманобетон, имат дървена конструкция. Разликата между двете е че, в зависимост от проекта, бетонната може да има само няколко носещи колони, а дървената десетки носещи греди. С повишения брой греди се постига същата стабилност
  • гореспоменатите разлики изискват използване на различен тип материали на стените и някои довършителни детайли в резултат на което имат по-добри топлоизолационни свойства, а при използване на първокласна изолация, къщата спада в категорията на нискоенергийни

Кога да изберете дом изградена с дървен материал

Дървените къщи избират клиентите, които няма ограничение на сроковете и цена. Някои от дървените материали, които се използват за тези къщи,
разполага със срок от свиване, което изисква спиране на строителството на 1-1.5 години, преди окончателно завършване. Цената на тази сграда е много по-висока и тя зависи от цената на дървения материал. Но в завършено състояние нейния вид не може да се сравнява с този на обикновените къщи. Те разполагат с цялата красота на дървото, вдъхват спокойствие, уют и хармония. Топлинни характеристики на сградата зависят от дебелината и качеството на дървесината. В повечето случай, тези къщи се избират за почивка отдих или луксозна къща за гости. Недостатъците при тези жилища са че те периодично трябва да се лакират за да устоят на всякакви климатични условия. Докато при останалите може винаги да се инсталира изолация, тук това няма как да стане, защото ще си загубят красивия вид. За това споменахме, че топлоизолацията зависи само от дебелината на дървения материал.

Изборът на материал и метод на строителството е изцяло Ваш

Както виждате методите за изграждане зависят повече от това за какво ще се използва къщата – за ваш дом, за почивка или са гости, подобно хотел. Без значение какъв вид на дома, за да изберете: с дървена рамка или дървен материал, архитекти и нашите инженери ще разработят проект, който най-добре да отговаря на вашите нужди.
Ние използваме само висококачествени материали. Проектите ни имам всички необходими изисквания и стандарти. Като основна цел за нас е изграждане на жилище с дългогодишен експлоатационен период, без значение, че понякога това струва по-скъпо. Ние използваме всички методи за подобряване функционалността и удобството, на нашите къщи.
Нашите сглобяеми къщи са една нова концепция, която включва съвременни технологични решения - екологични, с липса на вредни вещества, подходящи за всички области и климатични условия и на ниска цена. Високо качество и своевременност – отличителни черти на нашата компания.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.