Възможности на вида на пода и стените при сглобяемата вила

Как могат да изглеждат пода и стените

След като Вашият нов дом вече има завършен външен вид идва фазата за организация на подовата настилка. Тя е пряко свързана с вътрешната декорация, обзавеждане и цвета и вида на стените. Както знаете, една сглобяема къща може да има традиционен вид или да изглежда изцяло като дървена къща. Изграждането на етажа на тези сгради може да бъде с дървени греди или метални. Техния материал и вид по никакъв начин не оказва влизания в избора и възможности на външния видна на сградата, а още по-малко на вътрешните стени. Няма нужда от никакви притеснения, защото при всички случаи, на вътрешните стени поставяме гипсокартон, а на външните изолация от стиропор. Без значение от материала на носещите колони - дърво, бетон, тухли, метал в крайна сметка те се определят от параметри като височина, дебелина, вид на материала и натоварване, за да бъде сградата надеждна. Укрепването на инсталацията на вътрешните стени може да бъде направено с метални планки, скоби или с помощта на  цимент, но също от значение е материала който ще се ползва за изграждане на интериора. Стените на сглобяемите къщи за многослойни структури. Те не са изградени само от един материал, като например от тухла. Докато тухлите могат да изпълняват и конструктивна функция, с която да се намали размера на конструкцията, при сглобяемите къщи не е така. Единствено конструкцията се изчислява и трябва да бъде достатъчно здрава, за да поеме тежестта на покрива, а стените имат за цел да предпазят, дървесината от влага и дъжд и други подобни въздействия. Поради това те се състоят от няколко слоя – външен, които предпазва от влага и има термоизолационни свойства, втори слой, който е най-масивен и вътрешен, който представлява изолационна вата и последния слой е дизайна на стените. Стандартно ние ги боядисваме с латекс, но ако Вие желаете друг вид ще го изпълним. Разбира се, че пода трябва да се съчетава със стените. Най-често се ползва ламинат. Както знаете той е с много цветови гами и текстури. Неговото нареждане се извършва бързо и няма нужда да се чака за изсъхване на цимент и други такива както при плочките. Ако ние изграждаме Вашата къща не е задължително да ползвате нашите услуги за интериорен дизайн. Въпреки, че имаме богат опит в опъване на тавани, окачен таван и други декорации на заведения, не Ви обвързваме с интериора, нито сме го включили в ценовия пакет. Ако искате дома Ви да се отличава с уют, добър вариант за ползване е имитация на дърво от вън и отвътре. Така димът Ви ще има вид на изцяло дървена къща, която ако е в покрайнините на града или в село, ще се слива с природата и целия пейзаж. Казахме имитация, защото ако е цялата от естествено дърво, цената ще се оскъпи токова, че няма да може да се възползвате от предимството на ниските цени на сглобяемите къщи.

Къщи изградени с дървен фурнир


Без съмнение това е строителния матирал, който има най-малко влияние на околната среда. Благодарение на специалната му структура, въздуха може да преминава през него и по този начин осигурява естествено движение на въздуха. Това не означава, че по този начин едва ли не ще духа вятър и къщата ще е студена. Дишащите стени са важни за всеки тип строителство – панелно, тухлено и друго. През всеки строителен материал преминава влага, с разликата, че през някои преминава по-трудно и това води до влага и мухъл в тях. Важно е влагата да не се задържа в материала и по този начин няма да се образува мухъл. Къщата от дървесина винаги поддържа подходящо ниво на влажност. В допълнение дървения материал има отлична топлоизолация. За сравнение, топлоизолация в дома изграден от дървени трупи има с дебелина 14 см. се равнява на тухлена, но с дебелина 51 см! Това също трябва да се вземе под внимание, защото от него зависи икономичността на къщата. При поставян на подходящи изолации, стаите могат да се сравнят с термос – затоплят се бързо и почти не изстиват, защото няма топлообмен с външната атмосфера. Ако мечтаете за дом, които ще бъдат уникален и различен от другите, няма по-добър избор от вилата с ламиниран дървен фурнир или дървени трупи.
Нашата компания «Мисия нов дом» Ви предлага услуги за крайградски строителство на дървени къщи. Тези къщи са подходящи за лято и зима. Това че имат перфектна топлоизолация не означава, че през лятото ще са много горещи, както панелните блокове. Тончо обратната. При блоковете панелите, които са от бетон се напичат от слънцето и така се загряват, а дървения фурнир не може да се нагрее по този начин. Тази къща се е винаги прохладна и свежа -  нито прекалено влажна, нито прекалено суха. Тези се строят в областите на Русия, които са с най-суров и студен климат. Може да си представите един такъв дом колко по-топъл ще е в България.
При над може да намерите най-ниски цени на цялостно строителство на сглобяеми къщи.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.