Често задавани въпроси

Сглобяемите къщи добиха по-широка популярност не само у нас, но и по целия свят. Особено в България, популярността на сглобяемите къщи се вдигна неимоверно и все повече хора се интересуват от тях. Ако и Вие сте сред тях, но срещате затруднения в намирането на информация и поради тази причина все още не може да определените  какви са предимства и недостатъците на сглобяемите къщи, и имат редица въпроси, на които не можете да откриете отговор, то тази статия, е за Вас. В този материал ще дадем изчерпателен отговор на някои от най-често задаваните въпроси.

Какви са предимствата на тези къщи?

Най-важните предимства са бързото изпълнение, леката конструкция и екологичните материали, които се използват за изработката на сградата. Също така трябва да отбележим и многократното намаляване на сметките за отопление и охлаждане. Този тип къщи се охлажда и загрява изключително бързо, което, е от ключово значение за сметките за енергия, които ще платим в крайна сметка, тъй като, за да бъде затоплена или охладена сградата ще бъде необходима много по-малко енергия сравнение с останалите видове сгради.

Какъв, е средният живот на една сглобяема къща?

Едва ли има човек, който би Ви дал някакви гаранции от сорта на 40, 60, 80 или 100 години, но съвсем спокойно сградата може да издържи дори повече от 50, 60 или 100 години.

Устойчива ли, е на земетресения и други природни катаклизми?

Много хора се заблуждават, че щом къщата, е направена от дърво, то тя, е силно податлива на земни трусове, бури, ветрове, силни дъждове и т.н. Това изобщо не, е така. Първо трябва да отбележим, че предвид леката конструкция, то сградата, е изключително устойчива и стабилна на земетресения сравнения с останалите видове сгради. Също така не може да бъде „издухана“ във въздуха при появата на по-силен вятър, както се заблуждават някои хора. И на последно място, е редно да отбележим, че една сграда от монолитното строителство, ако не бъде построена коректно и качествено, то тя също може да пострада при наличието на някои от гореизброените природни явления.

Защо дървените къщи са по-добре изолирани от стоманобетонните?

Както сигурно знаете или сега ще научите, изолацията на дървените къщи, осигурява перфектното изолиране на сградата. За изолацията се използват OSB плоскости, вата и гипсокартон, което, е напълно достатъчно, за да се ограничи до минимум загубата на топлоенергия и навлизането на неприятните и досадни звуци от улицата.

На колко етажа може да бъде изградена къщата?

Въпреки, че масово разпространените проекти в обществото са за едноетажни къщи, то нищо не пречи да бъдат направени и по-високи сгради – на два или повече етажа. Въпреки това, обаче повечето фирми избягват да строят сгради по-високи от два етажа, тъй като се нарушава стабилността на съоръжението и трудно могат да се покрият изискванията за земетресения. Въпреки това, обаче ако силно желаете къщата Ви да бъде на повече от два етажа, то със сигурност може да се измисли нещо(допълнителни укрепления от бетон и т.н. които биха могли да бъдат облечени в дърво, за да не бъде нарушена композицията на къщата) и желанията Ви да бъдат реализирани.

Възможно ли, е да се деформира сградата по един или друг начин с течение на времето?

В интерес на истината, е възможно и съществува такава опасност, но тя, е плод на неправилно проектиране и изчисления, които няма как да бъдат допуснати, ако се възползвате от услугите на доказани и реномирани търговци в бранша.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.