Как нискоенергийните къщи спестяват енергия за отопление

Нискоенергийните къщи бързо се затоплят поради малкия топлообмен на стените. В този случай може да икономисате много топлинна енергия, ако Ви се наложи да излизате за по-дълго време, като изключите отоплителните уреди. Няма нужда да оставяте печката или климатика постоянно да работи защото, стаите бързо се затоплят.
Това е един от основния проблем на днешните жилища – високия топлообмен на стените. Поради това хората се принуждават да правят големи, разходи за отоплените, при които се наблюдават следните две груби грешки:
  1. купуват се скъпи климатични системи, които имат висока изходна мощност, а ниска консумация за да могат бързо да отопляват помещенията
  2. не се спират за да могат да подържат топлината, тъй като стаята веднъж изстинала тя бавно и трудно ще се стопли и ще изисква много енергия

Да решим веднъж завинаги проблемът „студени стени”

От всичко това печелят само търговците на отоплително отоплителни, като се основават на погрешното схващане – „по-скъпото е по-качествено”. Всички тези принципи за пестене на енергия са погрешни и взаимно противоречиви. При тях се получава „плащай големи сметки за ток, вместо да плащаш свръх големи”. Много по-лесно е при етап строителство, човек да реши тези проблеми. При сглобяемите къщи всички тези проблеми се решават с лекота. Поради ниския топлообмен на стените, мощността необходима за отопление се намаля с пъти повече. Няма нужда да се купуват скъпи електроуреди, който постоянно да работят, защото стените на нискоенергийните къщи не позволяват топлината да се разсее. Няма значение колко е студено навън, при използване на нискоенергийни стени, прозорци, под... това не е от особено значение, а твърдението че скъпото е по-качествено, отпада, защото сглобяемите къщи са по-евтини. Изчисленията показват, при къща с тухли, ще похарчите много пъти повече енергия, отколкото при дървено строителство със същата квадратура.

Защо стените на сглобяемите къщи не са студени

Поради големия топлинен капацитет на каменните стени през уикенда те могат да се превърнат в камина, а ако се напусне жилището и се спре отоплението, за няколко дни стените ще бъдат замръзнали. Термичната инерция на къщата зависи от два фактора: броят на акумулираната топлина в къщата и скоростта на топлообмена с околната среда. Къщите с дървен материал имат голяма термична инерция поради висока изолация на стените! При тях не е необходима висока топлинна мощност, а в хладните дни, температурата на къщата пада само с няколко градуса. Освен това, тази цифра може да се подобри. Топлина се губи основно чрез прозорците и вратите. Енергийно ефективните прозорци и врати повишават топлинната инертност.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.