Болница в Мексико не лекува само хора, но ще почиства и въздуха

Болницата Мануел Гонзалес в Мексико, е известна с отличните професионалисти и съвременното медицинско оборудване, с което разполага. Съвсем скоро, обаче това лечебно заведение, освен на хората ще помага и на околната среда – благодарение на новата фасада, разработена от архитектурната компания Torre de Especialidades. За фасадата ще бъдат използвани специални плочки Prosolve370e произведени от Elegant Embellishements. Те не само са изработени в стилна и елегантна форма, но и спомагат за пречистването на въздуха от замърсителите и вредните емисии, което малко или много допринася за по-доброто качество на живот в и около сградата.
Дизайнът на фасадата, е вдъхновен от формата на квазикристалите, които наподобяват „дупки“ на сито. Фасадата ще обхване повече от 250 квадратни метра, тя ще започва от улицата „Сан Фернандо“ и ще се простира до края на болницата. Трафикът в град Мексико, е изключително висок, което в допълнение към старите и износени автомобили, които управляват по-голяма част от гражданите му, съществено допринася за високото ниво на вредните емисии във въздуха. Това от своя страна прави наложително „създаването на почистваща фасада“, която малко или много да намали вредните газове.
Както споменахме вече, за изграждането на фасадата, архитектите смятат да използват плочки Prosolve370e, които се отличават със своите много добри антимикробни качества и нестандартен външен вид. Плочките са покрити с изключително тънък слой титанов диоксид, който поглъща замърсяванията от въздуха, под въздействието на слънчевата светлина.
Освен, че пречистват въздуха от вредните газове, плочките Prosolve370e могат да преобразуват слънчевата светлина в електрическа енергия, като по този начин биха могли да спомогнат за намаляването на разходите на болницата за ток, отопление и вентилация.

Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.