Соларни панели на Sharp за парапетите на сградите


Ако слънчевите системи на покрива Ви се струват прекалено големи, обемисти и скъпи, то от Sharp предлагат радикално решение на този проблем, който може да преобърне представите Ви за използването на слънчевите енергийни технологии в строителството. Японската компания, е разработила уникални прозрачни соларни панели, които могат да бъдат монтирани върху парапетите на балконите или прозорците на всяка една сграда.
Иновационните соларни панели навлязоха на пазара през октомври миналата година и на пръв поглед могат да Ви изглеждат, че са боядисани в черно, но в действителност са полупрозрачни. Следователно, могат да се поставят върху абсолютно всяка повърхност на сградата, с изключение на покрива.
Всеки един панел ще бъде изработен от ламинирано стъкло, в което ще бъдат интегрирани фотоволтаичните клетки. Енергийната им ефективност ще бъде около 6,8 процента, а максималната мощност – 95 вата. При всички положения, обаче този тип соларни системи не могат да се сравняват със стандартните слънчеви системи, които са двойно и тройно по-ефективни от тях. В бъдеще, обаче от Sharp се надяват да успеят да изчистят този недостатък на слънчевите им панели.
Размерите на соларните панели Sharp са – 1,35 метра на ширина и приблизително един метър на височина. При инсталирането му под парапета на балкона, той действа като топлинен щит и блокира навлизането на слънчевите лъчи в сградата, като по този начин същевременно спомага за намаляването на разходите за климатизация на интериора на сградата.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.