Удобно гнездо за птици на вашия покрив


Ако обичате Вашите пернати съседи, които удобно са се разположили в къщата Ви, но не разполагате с необходимото време, за да им построите собствена, то художникът Клаас Куикен от Холандия предлага едно готови и много иновативно решение наречено Birdhouse. Въпреки, че на външен вид много прилича на стандартните къщички за птици, тази, е много по-различна, тъй като както виждате, е интегрирана в самите керемиди.

„Керемидената къща“ може да се монтира върху вече съществуващ керемиден покрив със специално лепило, което, е устойчиво на всякакви температури и влажност. Самата къщичка има прекрасна вентилация и, е защитена от всякакви набези на котки или други хищници.


Както сам отбелязва Клаас Куикен, той създава тази къщичка, с цел да се пребори с нарастващата тенденция на намаляването на птиците в градските среди. За целта той се консултира с холандската асоциация за защита на птиците Vogelbescherming. При проектирането на „Birdhouse” той се базира върху инстинкта на птиците да правят гнездата си върху високи стрехи и закрити места. Къщичката за птиците, е изработена от дървени дъски във формата на кутия. За момента, първите 100 къщички са пуснати в продажба на местния пазар в Холандия и могат да се закупят единствено от там.

Така, че следващия път, когато трябва да смените напуканите си керемиди с нови, то помислете и за удобството и комфорта на Вашите пернати съседи и приятели, като се възползвате от предимствата на проекта на холандския художник Клаас Куикен.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.