Строителство на къщи от дървен материал

Строителство "до ключ" на крайградски къщи от дървен материал
Строителство на дървени къщи отнема по-малко време и са по-лесни за изграждане.  Дървения материал, може да бъде доставен директно на строителната площадката, без значение от нейното местоположение, дори и сред полето. Те са лесни за сглобяване и се получава достатъчна здравина – с дървен материал може да се построи сграда до 3 етажа. Материала е изработен от иглолистни дървени трупи в заводи. Ние използваме европейки производители. След завършване на основата, се започва строежа на конструкцията. Изграждането й започва с дървени греди, които се поставят хоризонтално на основата, по четирите й страни се закрепя здраво на нея с анкерни болтове. На тях се „вдигат” вертикалните носещи греди, от които се образува конструкцията. Закрепянето се извършва посредством видия и метални планки. Всеки две съседни греди се свързват помежду си с по-малки. Така се получава стабилна конструкция, след която може да се започне изграждането на покрива. По-долу може да видите илюстрация на казаното до момента.
От особено значение е, че всички интериорни оформления са приблизителни и варират в зависимост от желанията на клиента. Следва да отбележим, че основният въпрос за да запазване на топлината в къщата, не е лесна задача. Вярно е че дървото е добър топлоизолатор, но само с него не може да се изгради мечтаната нискоенергийна къща. В някои случаи, ако се анализират всички разходи спестени от дървения материал, рамката и основата, може да се стигне до заключението, че спестените пари в касата,  ще трябва да се инвестират в добра изолация. Голяма част от средствата, които се спестяват трябва да се предвидят за изолация. В противен случай, къщата няма да се отличава толкова много от обикновените тухлени. За да се постигнат високи нива на изолация, трябва да се изолира значително стени и покрива, а дограмата задължително да е три или четири камерна с аргон.
Може да се заключи, че с изграждането на дървена къща, се спестяват време и пари, които могат да се инвестират в по-добра изолация, което не може да се каже за монолитните къщи.



Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.