Слънчеви системи за жилищни блокове


Някои хора вече ги нарекоха „Балконни електроцентрали“. Тези системи са първото поколение малки слънчеви системи, които са специално предназначени за употреба в жилищното строителство. Те разполагат със стандартните размери, а за тяхното инсталиране не се изискват специални технически умения или разрешения.
„Инсталирането на тези слънчеви системи, е толкова лесно, колкото сглобяването на мебели “ – казва Холгер Лодели, главен инженер в разработването на този нов вид слънчеви системи „всичко в едно“.
Радикалната промяна в тази концепция за генериране на слънчева енергия за битови нужди сравнение с всички останали, е толкова проста, колкото и гениална. Системата се състои от няколко модула – 195-ватови слънчеви панели в задната част, на които, е прикрепено всичко необходимо за електрическото им свързване. За да се формира 3,51-киловата слънчева енергия, е необходимо да се използват около 18 от тези модули. Единственото нещо, което трябва да направи собственика на тази система е:
- Да постави панелите с предната им част(лице) към Слънцето.
- Да свърже системата към контакт с достатъчна мощност.

Новата слънчева система, разработвана от Лодели се продава под марката „Sun Invention – Plug&Save”, като това, е третият модел от серията продукти “Plug&Save”, който може да откриете в специализираните онлайн магазини в Германия.
Първата продуктова линия „Plug&Save – Optimus” включва в себе си 0,25-киловата литиево-йонна батерия, в която може да съхранявате добитата енергия, плюс блок за управление, а втория продукт, наречен “Plug&Save - Light” идва без никакви компоненти за съхранение на произведената енергия. Освен това, се предлагат няколко различни монтажни системи, които са подходящи за инсталиране върху покрив, стена или на земята.
Що се отнася до разходите за закупуването и поддържането на системата, то трябва да се отбележи, че слънчева система тип балкон с капацитет от 0,975/0,5 киловата може да бъде закупена само за 2800 евро(без ДДС), което, е малко повече от покривната слънчева система с вградена батерия, но изобретението на Лодели, е идеално за хората, които нямат покрив на главите си(например тези, които живеят в кооперация, блок или дружа многоетажна жилищна сграда) и искат да се възползват от предимствата на възобновяемата енергия.


Пищете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.

  1. Балконни електроцентрали :)) Това определения освен забавно е и близо до реалността на слънчевите системи, които може да използваме вкъщи.

    ОтговорИзтриване

Съобщение за формуляра за коментари