Къщи от бамбук


В последния тримесечен строителен проект в град Ухан взеха участие 40 млади студента, които има възможност да експериментират с живорастящ бамбук, като го използват за основен строителен материал, за да реализират идеите си. В резултат, на което студентите под ръководството на архитекти  построиха експерименталния „Град в Небето“, чрез който демонстрират нов подход към азиатската архитектура, в който основните строителни материали не са бетон и стомана, а далеч по-екологично чисти материали, като бамбука.

Проектът „Град в небето“ представлява специално изградена платформа, от която се издигат дебели бамбукови пръчки, няколко малки хижи и две открити конструкции, които са изградени директно върху растящия бамбук. В сравнение с традиционния тип строителство, за който се ползват дървета, за изграждането на този проект се използват само паднали дървета, като по този начин се запазва положителния баланс между природата и архитектурата. Въпреки това, обаче архитектите са на мнение, че са необходими допълнителни изследвания и тестове, за да се установи напълно каква, е силата и надеждността на тези бамбукови конструкции в дългосрочен план.
Между другото, в изграждането на „Град в небето“ са участвали не само студентите, но и всички хора от околни села, които имат практически опит относно „хармонизирането“ на строителните конструкции с околната среда.


Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.