Подводен хотел в Дубай

Полската фирма Deep Ocean Technology разкри последната от странните архитектурни начинания на Дубай - хотел във вода, които ще се състои от серия от фантастичния дискове, един от които ще бъдат разположен под вода. Той ще предлага на гостите да гледат Персийския залив директно от леглата си. Хотелът ще бъде изградено от корабостроителницата Drydocks World. В допълнение към необичайното настаняване, хотела ще включва център за гмуркане,  подводни превозни средства, градински площи и хеликоптерна площадка за гостите. Дубай е обявила планове за строителството различен подводен хотел, Хидрополис, през 2006 година. Прогнозира се да струва ? 300 милиона и застава като един от най-скъпите хотели в света, дом на множество съоръжения, включително козметична хирургия клиника и морска биологична лаборатория за изследвания.
След поредица от забавяния, хотелът остава незастроен. През следващите години обаче  Дубай се впусна внушителен набор от специфични структури, в това число може да бъде надмината най-високата кула на света.
Сега този проект може да се превърна в реалност. Deep Ocean Technology са направили дизайн който е приспособен към различи нива на морето. Всеки дизайн ще бъде направен специално за да отговарят на бъдещите местните условия като например формата на бреговата линия и дълбочината на водата. Ако се променят икономическите условия или околната среда, всички модули мога да бъдат преместени на друго място. Това предлага хотела да бъде винаги във водата, независимо, че тя няма да е с постоянно ниво. Дисковете са монтиран на върха на три крака и вертикална ос в която е асансьора и стълбището. От друга гледна точка дизайн, това дава възможност за извършване на ремонти без да се прекъсва работата на хотела. 
Оборудван с мониторинг и системи за предупреждение за безопасността , горните водни дискове имат плавателна способност, което означава, че те могат да се използват като спасителни кораби, ако се откъснат от основното тяло.
Това е началото на възможност за създаване на еко системи, които да бъдат напълно екологични.
























Пищете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.

  1. Дали съм учудена като прочетох, че има и подводен хотел в Дубай...не по скоро съм развълнувана , и горда, че има подобна страна, която полага големи усилия да се развива и сама да се надпреварва със себе си и всичките архитектурни шедъоври, които не спират да изникват независимо дали на земя или на вода или вече под вода. За тях няма нищо невъзможно, което е велико. Блога ви е изключително интересен и се радвам че ни пишете, от тук научих доста неща и за панелите. Но като гледам снимката на хотела все едно гледам филм на пред във времето

    ОтговорИзтриване

Съобщение за формуляра за коментари