3D принтери KamerMaker

Холандската архитектурна компания DUS неотдавна представи един от най-новите си 3D принтери KamerMaker, който, е толкова голям, че би могъл да създаде цяла стая, а създателите му го наричат „първият в света мобилен павилион“.
В действителност, обаче KamerMaker представлява увеличен триизмерен модел на принтера Ultimaker, който, е в състояние да напечата малки павилиони с размери от 2,16 х 2,16 х 3,42 метра. Друга съществена характеристика на този 3D принтер, е факта, че може да използва рециклирани материали за изграждането на всякакви обекти, което, е от съществена значимост за опазването на околната среда.

С изработването на KamerMaker, от DUS се надяват да увеличат многократно използването на 3D технологията в световен мащаб и същевременно да повишат осведомеността на хората относно предимството от използването на рециклирани материали в строителството.
KamerMaker, е разработван от архитектурната компания DUS в сътрудничество с още няколко компании, сред които изпъкват имената на Ultimaker Ltd, Fablab Protospace, Open Coop и още много други, като освен тях, в изработването на 3D принтера са взели участие и още няколко ентусиаста доброволци. Софтуерът на принтера, е с отворен код, което означава, че участие преработването и подобряването му могат да вземат всички желаещи, които познания в областта на 3D технологията.
Проектът KamerMaker стартира през март 2012 година, когато официално беше представен пред широката аудитория на едноседмичната изложба Open Coop в Амстердам. През това време, всеки един от посетителите можеше да стане наблюдава принципа на работа на 3D принтирането.
Очаква се първият напълно функционален принтер  KamerMaker да стартира официално работа през есента на тази година, а няколко месеца по-късно разработчиците ще демонстрират възможностите му пред широката публиката.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.