Хибридни Volvo V60 със соларно зареждане

Най-новият автомобил от Volvo, супер популярният дизелов хибрид Volvo V60, съвсем скоро ще направи своя дебют на италианска земя. В хода на подготовката около изложението, на което ще бъде представен автомобила, от Volvo заедно с международното списание за архитектура The Plan, обявиха конкурс за разработка на стилна, бързо разгръщаща се шатра, която да представи колата в най-добрата й светлина и същевременно да се зарежда, когато, е необходимо.
Конкурсът „Switch To Pure Volvo” привлече участници от всички краища на света, но победител в него стана архитектурната фирма от Los Angeles – Synthesis Design+Architecture(SDA), която представи невероятната шатра “Pure Tension”, която, е така проектирана, че да се зарежда със слънчева енергия. Проектът, е дело на небезизвестния архитект Alvin Juan.
Дизайнът на шатрата, е направен да се свива като тента: напрежението се прилага еднакво откъм всички страни на рамката, за да може конструкцията да се държи изправена. Според създателите на шатрата, нейната форма представлява образа на прозрачни елегантни орхидеи. Материалът, който, е използван за направата на тентата, е мрежова мембрана HDPE, произведена от преработена пластмаса от пластмасови бутилки и торбички.
Освен с уникалния си дизайн, Pure Tension се отличава и със своята функционалност. В мембраната са интегрирани няколко фотоволтаични панела, които да преобразуват слънчевата енергия в електричество, което да захранва директно батерията на автомобила. По този начин, Pure Tension, е нещо много повече от шатра с нестандартен дизайн – тя може да се използва и като зарядно за кола.
Благодарение на използването на леки, но същевременно много здрави материали, конструкцията тежи едва няколко килограма, което автоматично я превръща в лесна за носене и инсталиране навсякъде.
Очаква се дебютът на хибридния автомобил Volvo V60 да се състои на 15-ти септември 2013 година. До тази дата, архитектите на SDA съвместно с инженерите на Volvo Design Center в Camarillo, Калифорния, трябва да превърнат проекта в реалност. Знае се, че сглобяемите алуминиеви панели ще се изработват в завода на чикагската компания Fabric Images, Inc.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.