Фотоволтаици


Фотоволтаиците могат да се използват за най-различни цели – възможно, е да се направи система от много слънчеви панели и колектори, които да произвеждат ток, който впоследствие да се продава на съответното електроразпределително дружество. Освен за промишлени цели, фотоволтаиците могат да се използват и за осигуряването на ток за лична употреба. За целта просто трябва да се свържете с дадена фирма, която да проектира и инсталира слънчеви панели, които да задоволят напълно нуждите Ви.
Фотоволтаичните системи са скъпи, но бъдете сигурни, че те ще Ви се изплатят във възможно най-кратки срокове. На първо време ще намалите двойно и тройно годишните си разходи за отопление и ток, тъй като от момента на инсталирането на системата, то автоматично ще спрете да плащате каквито и да било сметки за електроенергия. Освен това, може да произвеждате електроенергия, която впоследствие да продавате на електроразпределителното дружество във Вашия район. При положение, обаче, че електроенергията, която ще си произведете не Ви, е достатъчна, то не се притеснявайте – винаги може да получите допълнително захранване от електроразпределителната мрежа, като за целта се поставя специален електромер, който да отчита потреблението, което изразходвате.


Предимства на фотоволтаичната енергия:

  • Безплатна, достъпна и неизчерпаема енергия от слънцето, която бихте могли да използвате както сметнете за добре.
  • Напълно безвредна за околната среда.
  • Чрез уникалната технология, която се използва за произвеждането на фотоволтаична енергия се намаляват значително вредните емисии на въглероден диоксид.
  • С добиването на слънчева енергия ставате напълно независими и по този начин се предпазвате от постоянното покачване на ел.енергията, която се подава в обществената мрежа. Според последните данни, средната цена на електроенергията у нас, е почти 9 евро на 100 за kWh. Като тенденцията, е цената да се увеличи значително в следващите няколко години.
  • Дълъг живот на експлоатация – над 30 години.
  • Икономия – може да Ви се стори нелепо, но колкото повече слънчева енергия използвате, толкова повече ще намалите разходите за електроенергия. Именно поради тази причина, специалистите съветват да използвате през деня домакинските си електроуреди, които изразходват много повече ток сравнение с останалите. Такива например са миялна, сушилня, пералня, готварска печка и т.н. В противен случай може да Ви се наложи да използвате допълнителна електроенергия от обществената мрежа.

За да се възползвате от гореизброените предимства и да станете електронезависими, то единственото нещо, което трябва да направите, е да си монтирате фотоволтаична система. На пазара се предлагат най-различни видове слънчеви панели, които могат да се монтират абсолютно навсякъде, но ако искате да се възползвате от пълните възможности на тази система, то специалистите съветват да си инсталирате фотоволтаици на покрива, откъм южната му страна. Соларните покривни системи се разделят на няколко типа според вида на покрива:
  • На покрив: Слънчевите панели се инсталират върху керемидите или друга повърхност на покрива чрез специална конструкция от алуминий. Този тип системи могат да бъдат монтирани върху абсолютно всякакъв тип покриви и покрития.
  • В покрив: При този метод, фотоволтаиците се инсталират директно в покрива, като заменят керемидите или друг тип покривен материал.
  • Плосък покрив: Върху плоските покриви могат да се монтират всякакъв тип соларни системи с алуминиева конструкция. Те могат да се проектират и инсталират по такъв начин, че да отговарят напълно на изискванията и нуждите на клиента.
 
Фотоволтаични Керемиди
Фотоволтаици на покрива
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.