Известният небостъргач в Лондон скоро ще бъде наистина зелен


Под натиска на съвременните тенденции в устойчивото строителство и появата на модерни и по-щадящи околната среда сгради по света, върху известният лондонски небостъргач – Cherkin Tower, проектиран от Норман Фостър, не отдавна бяха започнати тестове за монтирането на иновативна фасада с флорални панели, които не само, че ще променят коренно нейния вид, но и ще окажат изключително благоприятно въздействие върху околната среда. Тази „нова зелена сграда“ – „Core Hydraulic Integrated Arboury” ще даде възможност на хората да се възползват от предимствата на „зелената енергия“.
Панелът Core Hydraulic Integrated Arboury функционира като поглъща влагата от въздуха и я насочва чрез своите специализирани мембрани, които са в състояние да генерират достатъчно количество вода за растежа на растенията. Растенията, които ще се използват за направата на флоралните панел ще бъдат предимно смес от лишеи и треви, които ще растат извън тях и ще създадат впечатлението за фасада от пухкав и мек килим.

Предимствата на тази конструкция са изключително много. Среда тях са – увеличение на дневното осветление, намаляване на консумацията на вода и енергийни ресурси на сградата, както и намаляване на токсичността на вътрешните помещения, създаване на благоприятен климат и възможност за рециклиране на материали.
От компанията IVG Asticus, която, е собственик на небостъргача, споделят, че са изключително доволни от предстоящите нововъведения, които ще засегнат фасадата на сградата, тъй като с тяхна помощ, Gherkin Tower ще използва по-малко от половината енергия, която, е използвала до момента за климатизацията на помещенията в нея
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.