Театър построен от хартия


Парижката архитектурна и сценографична фирма Studio Andrew Todd, е подготвила нов проект за построяването на театър от рециклирана хартия. Проектът носи звучното име „Paper Bale” и може да бъде монтиран и демонтиран изключително лесно и бързо. Въпреки това, конструкцията ще разполага с всичко необходимо, за да бъде поставена пиеса или да бъде организирано друг тип шоу.
Театърът “Paper Bale” – представлява кръгла по форма конструкция, в която ще могат да заемат местата си не повече от 135 души. Както споменахме вече, тя ще бъде изградена единствено от рециклирани материали, които биха могли да бъдат използвани отново за провеждането на временни мероприятия. Сградата ще разполага с четири входа – два за зрителите и два за изпълнителите. Сцената ще бъде изградена от дървени дъски, докато седалките за публиката ще бъдат направени от преработена хартия или сено.
Според създателите на проекта от Studio Andrew Todd, за изграждането на сградата ще бъдат необходими не повече от 3-4 дена, като цялото това удоволствие ще им струва приблизително 15 000 американски долара.

Основните строителни материали, които ще бъдат необходими за изграждането на театъра “Paper Bale” са стоманена рамка, няколко бамбукови стойки и бали отпадъчна хартия. Стените на съоръжението ще бъдат изградени от пресована хартия и картон, а покрива ще бъде направен от двойна мембрана рециклирана хартия. Според главния архитект на проекта, конструкцията, е способна да постигне най-високо ниво на шумоизолацията. Освен това, архитектите са убедени, че след демонтирането на театъра, рециклираните материали, които се използват за изграждането му биха могли да се продадат на абсолютно същата цена, на която са били закупени.
Все още, обаче има много въпроси относно практичността и безопасността на конструкцията – като например, по какъв начин архитектите биха могли да гарантират, че конструкцията няма да „изгори като клечка“ при евентуален пожар, с оглед на материалите, които ще се използват за направата му. Именно по този и още много въпроси работят създателите на проекта и ни уверяват, че съвсем скоро ще дадат излязат с готови решения за всеки един от тези проблеми. Очаква се да получим повече яснота около проекта на изложбата World Stage, която ще се проведе през септември тази година в Кардиф, Великобритания.


Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.