Прозорец със слънчев панел и дистанционно


Наскоро американската компания Velux представи своя най-нов проект – мансарда “Fresh Air”, която работи със слънчева енергия и осигурява приток на свеж въздух в стаята по желание на собственика. Прозорецът се контролира с дистанционно управление, чрез което може да го отваряте и затваряте, когато поискате. Контролното устройство също използва слънчева енергия и се захранва от специално вграден слънчев панел, който, е инсталиран, с цел да се осигури независим източник на енергия за цялата система.
Като допълнение, “Fresh Air” разполага с вграден сензор за дъжд, който гарантира, че стаята, над която, е разположен няма да се наводни, при положение, че сте оставили „прозореца“ отворен. При попадането на първата капка дъжд върху него, сензора реагира и той автоматично се затваря. Освен това, за да се осигури максималната безопасност на живущите, вътрешната страна на прозореца, е изградена от ламинирано стъкло, което при счупване няма да се разпадне на големи и остри парчета, а само ще се напука на малки парченца, които не биха могли да Ви навредят по един или друг начин – подобно на автомобилните стъкла.

Системата може да бъде реализирана по няколко начина, в зависимост от желанията на клиента. Например, към нея могат да бъдат монтирани щори, които са специално изработени от компанията. По принцип, “Fresh Air”се предлага в стандартните десет размера, но по усмотрение на клиента може да бъде изработен прозорец по мярка, който да съответства на желаните от него размери. Гаранционният срок на системата, е 10 години, но ако бъде използвана и поддържана правилно, то би могла да функционира, без проблеми много повече от упоменатия от производителя срок. Цената му е от $1000 до $2000.

Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.