Нов вид строителство с различни материали

Защо популярността на дървените постройки нараства
Не си мислете, че хората в Европа и останалите страни са глупави и си строят сглобяеми къщи от дърво само, защото такава, е модата или пък, защото, е по-евтино, те отдавна са осъзнали предимствата на този тип къщи и просто се възползват от една чудесна възможност, която им предоставя шанса да се сдобият с ново и съвременно жилище с перфектна изолация срещу скромна сума пари на фона на средствата, които би Ви коствало построяването на същата сграда от стоманобетон.

Със сигурност някои по-богати хора биха си построили такава, защото „такава, е модата“, но за да се увеличи толкова много производството на такива сгради, то със сигурност има и някаква друга причина и тя съвсем не се крие в ниската цена. Въпреки стряскащо ниската цена, обаче в никакъв случай не трябва да оставете впечатлението, че сглобяемите къщи са по-евтини, защото са нискокачествени или нещо подобно.
Подобни твърдения изобщо не отговарят на истината и ако някой твърди обратното, то той или не, е достатъчно информиран по темата и разсъждава на базата на негови заключения или просто разполага с невярна информация, която, е прочел в интернет или научил от някой негов приятел или колега. За да се убедите в думите ми и да не останете с впечатлението, че това са празни приказки, то в следващите няколко реда ще обърнем малко по-голямо внимание на част от положителните качества, които се крият зад този тип строителство.

Бързо строителство на по-ниска цена
Като изключим ниската цена, то едно от основните предимства на сглобяемите къщи, е бързият монтаж и демонтаж. Като имаме предвид, че повечето части, които са необходими за изграждането на такава къща се произвеждат предварително в завод, то изобщо не трябва да се учудвате, че само след два или три месеца ще може да се нанесете в новото си жилище. Другият съществен факт, който не трябва да пренебрегваме, е, че при изграждането на такава сграда няма процеси от типа „мокро строителство“, които до голяма степен биха забавили построяването на всяка една сграда, тъй като не може да се предприеме нищо докато не изсъхне бетона, мазилката или друг подобен материал, на който му, е необходимо определено време, преди да бъде готов за употреба. Това също, е един голям плюс за къщите направени от дърво.

По-ефективно разпределен на пространството

Важно, е да отбележим, че при тези постройки по-добре се разпределя пространството. Доказано, е, че те могат да се възползват от 4 до 7 процента повече от всички останали сгради. Сигурно се питате как, е възможно това? Ами, много просто – стените на къщите направени от дърво са доста по-тънки от останалите видове. Това, обаче не трябва да Ви притеснява, по-тънко не означава по-некачествено! Стените на дървените сглобяеми къщи са много по-добре изолирани от всички останали, тъй като изолационните материали са вградени в самата стена.

Бързо затопляме и охлажданеИ на последно място, но не и по важност, трябва да отбележим, че разходите за поддръжка на сградата направена от дърво са много по-ниски. Една от причините се крие в качествената изолация, която до голяма степен намалява сметките за климатизацияпрез цялата година, особено през суровите зимни месеци, когато плащаме безбожно високи цени за ток, парно или дърва.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.