В защита на дървеното строителство

Често срещата информация за дървените къщи

Безспорно информацията за тях в българското интернет пространство, е малко, даже бих казал оскъдна. Повечето статии, които ще откриете за тях са концентрирани основно върху предимствата и недостатъците на този тип сгради, като основния акцент в тях пада върху факта, че те по нищо не отстъпват на останалите типове сгради направени от стоманобетон и т.н. В никакъв случай не оспорвам фактите, че те са:
  • Изключително здрави и леки.
  • Предвид материала, от който са направени, е възможно сградата да бъде изолирана по перфектен начин.
  • Не изискват много време и енергия за монтирането им.
  • Подходящи са за строителство върху всякакъв тип места, за които би било невъзможно използването на тежкотоварна техника, която, е необходима за построяването на стандартните типове сгради от бетон и тухла.
Възможност за моментално използване на сградата, след приключване на монтирането й, защото при този тип строителство няма „мокри процеси“ и влага.
Тези техни предимства са известни на почти всички хора, които се интересуват от темата. За тях ще прочетете в 90 процента от материалите, които ще откриете в интернет. Затова в днешния материал ще насоча погледа Ви към останалите предимства на дървеното строителство, които поради една или друга причина остават в сянка и информацията за тях, е безобразно малко.
Сигурно често сте си задавали въпроса – „Защо хората на Запад и в останалия свят са луднали по семейни жилища с дървена конструкция и броят на собствениците на такива сгради се увеличава всекидневно“. Освен гореизброените положителни качества на сградите от този тип строителство, то трябва да отчетем още няколко ключови фактора, които до голяма степен предопределят избора на повечето хора.

В тежката икономическата криза цената се явява основно предимство

В тежките условия на икономическата криза, която, е обхванала целия свят, то основната цел на повечето хора, е да платят колкото, е възможно по-малко. Разбира се, при строителството на къща до голяма степен, е абсурдно да говорим за спестяването на средства за сметка на качеството. Но ако направим едно просто сравнение между изграждането на сглобяема къща и къща направена от стоманобетон, то сами ще се убедите, че, е възможно да бъде построено сигурно, уютно и качествено жилище за много по-малко средства, отколкото сте очаквали.
Голяма част от хората не могат да повярват на шокиращата разлика в цените при и съвсем нормално си мислят, че дървените не са толкова качествени и има някаква уловка, но бързам да Ви успокоя – такова нещо няма! Те са изключително здрави и стабилни, и ако бъдат експлоатирани правилно, то няма да Ви се наложи да правите съществени ремонти.

Най-бързата технология на строително използвана в страната ни

Това, е от голямо значение за почти всеки човек, особено ако, е попаднал в деликатна ситуация и му се налага да живее при роднини, приятели или под наем, докато чака майсторите да завършат строежа на дома му. Повечето от Вас сигурно знаят колко бавна е ситуацията с ремонтите, а колко по-дълго може да протече построяването на една къща от стоманобетон. Именно поради тази причина повечето хора предпочитат да си построят къща от дърво – монтира се в срок от 6 до 12 седмици; може да се използва веднага след изграждането й и т.н.
Така, че ако все още се колебаете дали се възползвате от невероятните предимства на това строителство, то мисля, че до голяма степен разсеяхме дори най-сериозните Ви притеснения относно качествата на този тип строителство.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.