Какво да очаквате от фирмата която ще изгражда дома Ви

Напоследък сглобяемите къщи добиват все по-голяма популярност у нас. Според последните маркетингови изследвания, на година се произвеждат около 200-300 къщи от този тип, което на фона на тежкото икономическо състояние, в което се намира страната ни в никакъв случай не, е малко.

Логичен, обаче изглежда въпроса - „Защо все повече хора предпочитат да си построят такъв дом, вместо да се доверят на монолитните жилища“. Именно този въпрос ще разгледаме в днешния материал и ще Ви дадем отговори на някои от най-често задаваните въпроси относно проектирането и изграждането на тези жилища.

Почти всяка фирма у нас предлага доставка и монтаж на прочутите такива къщи. Целта на тази статия е да ви запознаем с основните изисквания при изграждане на една тава къща, тъй като има различни фирми и не се знае вие на коя ще попаднете, да бъдете запознати с повече детайли.



Така, че няма да Ви се налага да се заемете сами с внасянето на материалите, които ще бъдат нужни за изграждането на къщата. Трябва да отбележим, че всяка фирма работи по различен начин и, е възможно леко разминаване в информацията, която ще Ви дадем в по-долните редове. Затова Ви съветваме да уточните предварително всички детайли около монтирането на сглобяемите къщи с фирмата, която ще наемете и да не разчитате само на информацията, която ще Ви дадем тук – тя, е просто информативна, събрана на базата на дълги проучвания от различни фирми, които не един или два пъти са монтирали къщи от този тип за свои клиенти.

Срок на доставка
Обикновено срокът за доставка, е не повече от два месеца и би могла да се забави само при възникването на форсмажорни обстоятелства, които не зависят от фирмата вносител.

Срок за монтаж
Цялостното изграждане на къщата (от наливането на основата до монтирането на подовите настилки ) би отнело не повече от 70-80 дена.

Проектиране
Проектирането може да стане както по каталог, така и според Вашите изисквания. Така, че не бива да се притеснявате за нищо – ако имате някакви идеи за това как искате да изглежда къщата Ви, то не се срамувайте, а ги споделете заедно с фирмата вносител, която ще се погрижи те да станат реалност.

Много хора си задават въпроса – „Възможно ли, е изграждането на втори или трети етаж“ – Да, възможно, няма никакви пречки това да се случи – нито от страна на закона, нито от чисто архитектурна гледна точка.

До каква степен слягат сглобяемите къщи
Както сигурно сте разбрали вече – слягане има при абсолютно всички видове дървени къщи. Трябва да отбележим, обаче, че по-сериозните фирма използва специално изсушена дървесина, която значително забавя този процес.

Устойчивост на пожари, природни бедствия, паразити и други вредители
Предвид факта, че дървесината, която се използва за направата на къщите се обработва по специална технология, то те са трудно запалими. Дървесината, която се използва за направата на къщите се добива от прочутия финландски бор, чиито състав, е изключително плътен и здрав, което го прави непривлекателен за дървоядите.

Също така не трябва да се притеснявате, че при евентуално земетресение къщата Ви ще бъде срутена до основи. Според направените изследвания и тестове, е доказано, че сглобяемите къщи от дърво могат да издържат до 7-8 по скалата на Рихтер, без да бъдат повредени по един или друг начин.

Срок на годност
Като имаме предвид факта, че с годините дървото се е доказало като изключително устойчив и здрав материал, то смело можем да кажем, че най-вероятно къщата ще надживее Вас. В скандинавската държава има къщи, които са на повече от 100 години.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.