За колко време се строи къща? А може ли по бързо и как?

Широката популярност на сглобяемите къщи се дължи на няколко фактора, един от които е стойността на един такъв дом. Това е най-ниската цена в сравнение със  строителство на сгради от други технологии. Изграждането на къща от рамков тип е по-лесно, по-евтино и за предпочитане сред повечето строителни фирми. С Frame конструкция и използване на качествена дървесина, цялата сграда се завърши за много кратък период от време, който зависи от размера, сложността, разположението и броя на етажите. Монтажа на Frame къщата е разделена на 4 основни етапа:
  1. Изграждане на основа
  2. Инсталиране на конструкцията
  3. Изграждане на стени и тавани, което включва полагане изолация на пода, тавана и стените
  4. Довършителни работи
Като време, най-бавно се изгражда основата, защото е свързана с няколко етапа, при които трябва да се изчаква изсъхване на бетона. Изграждането и отнема около 20 дена. Ако сега сравним времето за изпълнение на основата с това на къщата ще се убедите колко по-бързо се изграждат сградите с дървена конструкция. Ето няколко пример за къща с квадратура 50 кв. м:
  • Изграждане на конструкциите на стените: 1-2 дена
  • Изграждане на конструкцията на покрива: 2-3 дена
  • Поставяне на керемиди: 2 дена
  • Изграждане на стенете т.е. поставяне на плоскости на стените, без изолации и запазване: 2 дена

Като се има предвид, че една къща се изгражда от 3-ма души са срок от 2-3 месеца, може да придобиете престава, колко по-бавно се извършват довършителните процедури. По принцип те са най-бавната част от изпълнението на всеки един тип сграда, но при сглобяемите това време се забелязва повече, на фона на останалата част от процедурите. Разликата се състои в това, че при монолитното строителство изсъхването на бетона отнема осезаемо повече време. Да не говорим, че времето е труд, който трябва да се заплати. Винаги има евтини и скъпи варианти, но разликата е в качеството. Нормално е една фирма, която е била дълги години на строителния пазар, да изпълнява работата си по-бързо и ефективно. Услуги, които дават повече гаранция и своевременност се заплащат повече, а още повече е когато се говори за строителство. Стойността дори с 5% да се оскъпи, това няма как да не Ви се отрази. А каква е ситуацията при сглобените къщи? Докато при всички видове гради, цената се увеличава пропорционални на нейните нейния размер, а дори и повече, то сглобяемите къщи са по-евтини ако са с голяма квадратура. Цената не се влияе толкова от времето на изграждане на къщата. Използването на по-малък екип, позволява да се намали цената. Без значение дали сградата е 50 или 150 кв. м, то ако ползвате услугите на нашата компания, ние не използваме повече от 3-ма души за цялостното изграждане. Опита с който разполагаме, ни позволява, да определим с точност колко време ще ни е необходимо да завършим даден обект. Това което оказва най-много влияние на цената е изпозлваните материали, а не трудът. Докато при тухлените къщи, стените се изграждат „тухла по тухла”, при нашите технологии се ползва готови плоскости, които са производство на утвърдени и признати марки.
Всички етапи на строежа на сглобяемите къщи се извършват в съответствие с проекта. Проекти, разработени от нашите инженери и дизайнери предлагат най-съвременните технически решения и въплъщават ергономичност и оформление. В основата на всеки са заложени защити срещу бедствия, като например пожар наводнение или влага. Това прави нашите frame къщи безопасно и трайно жилище, а в някои други отношения превъзхождат всяка друга сграда. Изграждане на подобно жилище е на достъпна цена и има по-големи възможности за външен вид и постигане на конкретни предпочитания. При нас може да намерите най-ниски цени, съвременни проекти и консултации с архитект за постигане на възможно най-дори резултати. Ние извързваме внос на материали, който не е за сметка на клиентите!
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.