Умни къщи – Бъдещето ни очаква


Умните къщи разполагат със специално интегрирани системи за осветление, температура, мултимедия, сигурност и още куп други неща. Те са „умни“ не само, защото можете да включвате и изключвате разни неща, но разполагат и с редица други технологии, които им позволяват да наблюдават много и най-различни части от живота Ви.
Какво ни предлага тази технология
Комфорт
Чрез иновативните технологии и специални системи, с които разполага, умната къща създава една много по-комфортна и уютна среда за живот. На пръв поглед може да изглежда незначително, но съм сигурен, че на много от Вас Ви се, е случвало в даден момент да Ви домързи да изгасите светлината, да станете да си вземете дистанционното, за да гледате телевизия и т.н. Докато сега може да управлявате всичко това с гласови команди, компютъра или смартфона си, без да Ви се налага да правите каквото и да било, което да нарушите комфорта и уюта Ви.
Лесно и Евтино
Въпреки, че повечето къщи предварително се проектират, за да бъдат „Умни“, това не означава, че не можете да превърнете сегашния си дом в такава. За целта трябва да си инсталирате система, която да Ви позволи да контролирате всички процеси в дома си с натискането на един бутон. Най-евтината и същевременно ефективна система за автоматизиране на процесите в дома Ви, е Qbus. Тя ще Ви струва между 4-5 хиляди лева за къща от 100-150 кв.м.

Икономическа ефективна
Този тип къщи, освен, че са умни, са и икономически ефективни, тъй като сами добиват голяма част от енергията, която им, е нужна, за да функционират. Това се случва благодарение на слънчевите колектори, генератори и различни други алтернативни източници на енергия. С тяхна помощ ще намалите всичките си разходи(ток, топла вода, отопление и т.н.) до 90 процента!
Постоянен контрол
Можете да контролирате процесите, които се случват в дома Ви от всяка точка на планетата, която може да осъществи връзка с интернет. Независимо дали се намирате на работа, почивка или друго място, бихте могли да си включите или изключите отоплението, водата, осветлението и всички останали електроуреди и системи, с които разполагате.
За целта трябва да свържете мрежовия контролер и да влезете в системата чрез някой уеб браузър(Mozilla, Opera, Internet Explorer и т.н.), тъй като контролерите са качени на специално изградени уеб сървъри, до които само Вие имате достъп. В никакъв случай не си мислете, че трябва да извършвате някакви много сложни операции или хватки, за да контролирате дома си – системата разполага с удобен и иновативен интерфейс, с който би се справило дори дете.
Функции
Както споменахме вече, Умните къщи предлагат куп възможности на своите притежатели. Така например, може да получите SMS, ако в къщата бъде засечено определено движение, което, обаче предварително трябва да бъде зададено в системата. Друга полезна функция на този тип къщи, е възможността за следене на здравето Ви. За целта, специално монтирани сензори следят за кръвното налягане и пулса на обитателите, специални филтри пък пречистват въздуха от вредните емисии, които навлизат отвън, за да бъде постоянно свеж, а пък специалната система за сигурност ще Ви гарантира, че няма да станете жертва на грабеж, докато сте на почивка или Ви се налага да отсъствате за няколко дни от вкъщи.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.