C-Bus – устройство за домашен комфорт Smart Home


Тази статия ще Ви запознае с функциите на една интересна и доста практична технология, а именно - C-Bus.
Какво е C-Bus? Уникално устройство, което контролира осветлението, механичните щори, климатиците, помпите за басейни, системите за сигурност, домашното кино. И това са само част от нещата, които C-Bus може да върши.
Благодарение на модерната си технология, C-Bus внася уют и спокойствие в дома. Системата може да бъде пригодена, съобразно индивидуалните нужди на всеки потребител. Тя прави ежедневието значително по-приятно и удобно.
Системата е проектирана за удобството на цялото семейство. Служи на малки и големи. С-Busсе управлява чрез разновидни тъч скрийнове, DLT устройства и други стенни ключове. Дори навън, пак сте способни да оперирате със системата през смартфон, лаптоп или таблет.
Със C-Bus можете да контролирате не само осветлението, но също и различни аудио-визуални и климатични системи, и то само с натискането на един бутон. Съществуват допълнителни екстри на устройството, които позволяват нагласянето на по-фини и конкретни настройки.
Предстои да обърнем внимание на отделните функции и техните предимства.



Контрол на осветлението
Контролът на осветлението е основна функция. Системата предлага различни удобства на потребителя. Пример за това е програмата „Добре дошъл у дома!” Тя включва светлините в гаража, пътеките и коридорите, при завръщане на потребителя вкъщи.
Със C-Bus пестите енергия. Системата позволява да задавате време на включване и изключване на осветлението, чрез специфични сензори и таймери. Със C-Bus сте способни да нагласяте светлините, на определени степени, или да им задавате предварителна настройка.

Напояване
Автоматизираната система за напояване предотвратява прекалената употреба на вода. Друга екстра на C-Bus е възможността за нагаждане, спрямо климатичните условия, валежите, скоростта на вятъра и влажността на почвата. И всичко това – лесно, бързо и ефикасно.

Климатична система
Функциите, които C-Bus позволява да прилагате тук, освен настройка на самата климатична система, включат и синхронизирането й с автоматизирани прозорци и щори. Прилагането на подобна синхронизация позволява избор на предпочитана от Вас температура, целогодишно.

Озвучителна система
Озвучителната система позволява слушането на музика навсякъде в дома. Контролът се осъществява изцяло от функциите на C-Bus. Можете да зададете една и съща музика за цялата къща, както и отделни изпълнения за всяка една стая.

Прозорци и щори

Механичните прозорци и щори са изключително практични. С помощта на C-Bus те лесно могат да се пригодят към атмосферните условия, така че да създадат оптимален комфорт. През всеки сезон ще можете да се наслаждавате на предпочитаната от Вас температура.

Домашно кино
Удобството да замениш всички дистанционни с едно единствено устройство е неописуемо. Чрез C-Bus спокойно можете да нагласяте отделните елементи на домашното кино, а също и да коригирате осветлението в стаята.

Безопасност на дома
C-Bus оперира чудесно и със системи за сигурност. Чрез универсалното устройство можете да зададете настройки, които периодично да следят какво се случва с дома Ви. Те известяват с e-mail или SMS при наличие на проблем.

Отключване без ключ
Също възможно, благодарение на C-Bus. Освен това, предварително можете да програмирате включване на осветление, музика, климатици и други устройства при влизане в дома.

C-Bus е перфектно решение за множество ежедневни проблеми. Системата осигурява комфорт и сигурност. Прави живота значително по-лек и приятен.
Пишете ни :)
comment-arrow

От падащото меню Коментиране като изберете изберете Анонимен

Ако желаете да се свържем с Вас, моля въведете телефон за контакти. Коментарът Ви няма да бъди публикува в сайта.